Δωρεά 2 εκατ. ευρώ προς το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Δωρεά 2 εκατ. ευρώ προς το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και η δωρεά 2 εκατ. ευρώ στο Ίδρυμα Κ. Καραμανλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις λεπτομέρειες μιας δωρεάς ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία με έδρα «φορολογικό παράδεισο» προς το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» μελετούν με προσοχή τα στελέχη του ΣΔΟΕ.

Η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά την επίμαχη δωρεά που έγινε τον Μάρτιο του 2011 από την εταιρεία Loukopoulos Trust με έδρα το Isle of Man της Μεγάλης Βρετανίας. Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται «φορολογικός παράδεισος» λόγω της πολύ ευνοϊκής φορολογίας που παρέχει προς τις εταιρείες που έχουν έδρα εκεί. Το ιδιαίτερο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανίζεται ο 95χρονος Αθανάσιος Λουκόπουλος ο οποίος ουδέποτε προσκόμισε στην Εφορία τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος ώστε να αποδεικνύεται το «νόμιμο» της προέλευσης των χρημάτων αυτών που δώρισε στο Ίδρυμα Κ. Καραμανλής.

Ο ίδιος ο κ. Λουκόπουλος, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» εμφανίζεται να έχει αναπτύξει επιχειρηματική δράση στη Δανία, από την οποία υποτίθεται ότι προέρχονται και τα χρήματα της δωρεάς. Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα στις 22 Απριλίου 2012, δεν τον γνώριζε ούτε η πρόξενος της Ελλάδας στη Δανία ούτε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελλήνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ