ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ελλάδα έχουμε τάγματα νεοναζιστών στους δρόμους - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ελλάδα έχουμε τάγματα νεοναζιστών στους δρόμους

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ελλάδα έχουμε τάγματα νεοναζιστών στους δρόμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Γερμανία όπου και βρίσκεται, πως εάν συνεχιστεί η λιτότητα στις χώρες της Ευρώπης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υπάρξει ανάφλεξη του εθνικισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να εγκαταλειφθεί η εφαρμοζόμενη πολιτική του Μνημονίου και πως εάν αποτύχει η Ελλάδα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Αμβούργο το Ίδρυμα της εφημερίδας Die Zeit, επανέλαβε την πρότασή του για σύγκληση πανευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για το χρέος. Παράλληλα τόνισε πως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και ότι «το χρέος δεν είναι βιώσιμο», ενώ χαρακτήρισε αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Ελπίζω να διαπιστώσετε ότι δεν είμαι και τόσο επικίνδυνος όσο λένε κάποια ευρωπαϊκά ΜΜΕ», δήλωσε αστειεύομενος στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και, απευθυνόμενος στον Γερμανό εργαζόμενο, εξέφρασε τον σεβασμό του και τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δίνει για την Ελλάδα δεν φθάνει στον ελληνικό λαό, αλλά πηγαίνει για την σωτηρία των «χρεοκοπημένων τραπεζών» της Ελλάδας και της Ευρώπης. «Δηλαδή, δάνεια αποπληρώνουν δάνεια και αυτό αποτελεί την αρχή ενός φαύλου κύκλου που αποτρέπει την αντιστροφή της βαθιάς ύφεσης και την τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας με μεγάλες επενδύσεις», σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ