Ποιοι θα διδάξουν στη σχολή της Γιάννας στο Harvard - iefimerida.gr

Ποιοι θα διδάξουν στη σχολή της Γιάννας στο Harvard

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ και τον ο πρώην πρόεδρος της Γκάνας Τζον Κούφουορ επελέγησαν από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και την πρέσβη Γιάννα Αγγελοπούλου ως οι πρώτοι επιτυχημένοι ηγέτες που θα συμμετάσχουν στο Angelopoulos Global Public Leaders Program στη Σχολή Διακυβέρνησης Κένεντι, στο Πανεπιστήμιο του Harvard.

Στη συνάντηση της κυρίας Αγγελοπούλου με τον νυν πρόεδρο του Μεξικό Φελίπε Καλντερόν συζητήθηκε το πώς ο κ. Καλντερόν θα συμμετάσχει μελλοντικά στο πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του φέτος.

Σημειώνεται ότι το Angelopoulos Global Public Leaders Program προσφέρει τη δυνατότητα σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες να απαντήσουν στο ερώτημα «Πως μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω;»»

Ο πρόεδρος Κλίντον δήλωσε: «To Angelopoulos Global Public Leaders Program θα δώσει τη δυνατότητα σε ηγέτες που ολοκληρώνουν τις θητείες τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φετινό θέμα του Clinton Global Initiative είναι: « Σχεδιάζοντας τις Επιπτώσεις» και πιστεύω ότι η δέσμευση της Γιάννας θα έχει μια θετική επίπτωση όχι μόνο στους ηγέτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμά της αλλά ταυτόχρονα και σε μελλοντικούς ηγέτες».

Από τη δική της πλευρά η κυρία Αγγελοπούλου δήλωσε κατά την παρουσίαση: «Οταν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες ολοκληρώνουν τις θητείες τους, ο κόσμος χάνει την εμπειρία τους. Για αυτούς τους ηγέτες -αλλά και άλλους που επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν- το πρόγραμμά μας στο Χάρβαρντ δίνει την απάντηση στο ερώτημα «Πως μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω;». Σήμερα ανακοινώνουμε με τον πρόεδρο Κλίντον τους 3 πρώτους επιτυχημένους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα. Θα ακολουθήσουν και άλλοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ