Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου με μία ματιά - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου με μία ματιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, οι αλλαγές τη φορολογία αλλά και η λίστα του ΣΔΟΕ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "3 δισ. νέοι φόροι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πλήττονται άγρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, ελ. επαγγελματίες, αγρότες" και "καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά- αυξάνεται από 10 σε 15% η φορολογία των τόκων στις καταθέσεις- 35% στα εισοδήματα (από 16.000 και πάνω) των φυσικών προσώπων- με 66% θα φορολογούνται οι ναυτικοί".

ΕΘΝΟΣ: "Οι νέοι φόροι για επαγγελματίες- μισθωτούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δυσβάστακτα βάρη συσσωρεύονται στις πλάτες των φορολογούμενων... καθώς επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι για να συγκεντρωθούν τα 3 δισ. των πρόσθετων εσόδων που ζητά η τρόικα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόσα χάνουν κάθε μήνα μισθωτοί, συνταξιούχοι".

Η εφημερίδα έχει αναλυτικούς πίνακες με τις νέες κρατήσεις από 1ης Ιανουαρίου και αναφέρεται στο πως θα χορηγείται και με ποια εισοδηματικά κριτήρια το επίδομα θέρμανσης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πειραιώς Σεραφείμς: Βρώμικο σχέδιο των σιωνιστών κατά του Χριστιανισμού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι "πλαστός ο πάπυρος για τη ΄΄σύζυγο ΄΄ του Χριστού, που ... ανακάλυψε η Εβραία καθηγήτρια Karen Li King.

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Τρόικα στα πρόθυρα... ελληνικού ΄΄διαζυγίου΄".

Η εφημερίδα αναφέρεται στο παρασκήνιο και τις εκατέρωθεν ερμηνείες για τον πόλεμο ΔΝΤ και ΕΕ και στη σύγκρουση για το πακέτο των 11,5 δισ, τη δόση και τη βιωσιμότητα του χρέους και σημειώνει ότι πηγές του IMF ομολογούν ότι "οι περικοπές έχουν φτάσει στο ανώτατο πολιτικό όριό τους".

ΕΣΤΙΑ: "Ζητείται ελπίδα για τους πολίτες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το μεγαλύτερο κακό που επλήλθε στην Ελλάδα αφ΄οτου εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση είναι ότι κατερρακώθη το ηθικό των πολιτών".

Η ΑΥΓΗ: "Πληρώνουν πάλι μικροί και μεσαίοι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα έχει γίνει "ταξική επιλογή με τους νέους φόρους: εισόδημα 30.000 ευρώ επιβαρύνεται με 1000 ευρώ, ενώ εισόδημα 200.000 ελαφρύνεται κατά 11.600 ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά-βγείτε στη σύνταξη πριν από την αύξηση των ορίων ηλικίας".

Η εφημερίδα φιλοξενεί ασφαλιστικό οδηγό, στο οποίον επεξηγείται πως "αναγνώριση με εξαγορά έως 5 χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα βοηθάει τους ασφαλισμένους να βγουν στη σύνταξη χωρίς επιπλέον έτη ασφάλισης και αυξημένα όρια ηλικίας".

Η Ελλάδα αύριο:"Παράλυτο το κράτος- αναλώσιμη η κυβέρνηση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της πρεσβείας των ΗΠΑ προς το State Department, με τις εκτιμήσεις των ειδικών απεσταλμένων της Ουάσινγκτον για τις εξελίξεις στη χώρα μας, οι οποίοι θεωρούν ότι "το υπάρχον σύστημα είναι αποσταθεροποιημένο και αποσταθεροποιείται περαιτέρω από μόνο του".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα μέτρα που συμφώνησαν οι αρχηγοί".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρόικα επιστρέφει αύριο στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και με αντίπαλο για την ελληνική πλευρά τον χρόνο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κινήσεις - ματ μειώνουν σίγουρα το ενοίκιό σας".

Η εφημερίδα αναφέρεται στις προϋποθέσεις για να ζητήσετε μείωση του μισθώματος και να έρθετε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Φοροκαταιγίδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι οι πολίτες είναι "αντιμέτωποι με νέα σκληρά μέτρα" και εξηγεί "τι κόβεται από μισθούς και συντάξεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η κυβέρνηση δίνει αέρα στα πανιά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής".

Η εφημερίδα αναφέρεται σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, σημειώνοντας ότι "πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο ' Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων΄, που στήνει η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Ν.Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ.Παφίλη.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ : "Φωνή λαού".

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, υπό τον γενικό τίτλο "όχι άλλο μαύρο στη ζωή μας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μεταξύ τρόικας και ΣΔΟΕ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενώ το πακέτο των μέτρων περνάει από τις εξετάσεις των δανειστών, η πολιτική σκηνή ταλανίζεται από την ανεξέλεγκτη σκανδαλολογία" και αναφέρεται στους φόβους του οικονομικού επιτελείου και στα στοιχήματα των πολιτικών αρχηγών.

PRESS TIME: "Βούρκος και σοκ από τις λίστες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τώρα ψάχνουν και ... μπροστινούς των ΄ύποπτων΄ πολιτικών" και προσθέτει ότι "έκανε φτερά και ο κατάλογος της Λαγκάρντ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σκληρή διαπραγμάτευση με τη .. διχασμένη τρόικα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι τριβές ΕΕ και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους ανησυχούν το υπουργείο οικονομικών", ενώ είναι "ανοιχτό το πακέτο μέχρι την τελική συμφωνία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οι 14 αλλαγές στους φόβους".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οριστικοποιείται το νέο φορολογικό σύστημα από το υπουργείο οικονομικών" και παρουσιάζει τα τρία νέα κλιμάκια τους τους νέους συντελεστές.

ΚΕΡΔΟΣ: "Όλες οι αλλαγές σε φόρους, ΦΠΑ, τέλη και επιστροφές".

Η εφημερίδα αναφέρεται στο τι αλλάζει για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, εταιρείες και καταθέσεις.

Η ΑΞΙΑ: "Τα μυστήρια της ... Εμπορικής".

Η εφημερίδα αναφέρεται στη "σιωπή των Γάλλων και τις ρελάνς της τελευταίας στιγμής από τους τρις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παγερή υποδοχή στα μέτρα από Ευρωπαίους τεχνοκράτες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "φόβο για απόρριψη μέρους των παρεμβάσεων εκφράζει η κυβέρνηση" και επισημαίνει ότι είναιι "ελληνική πρωτοβουλία η ενίσχυση του πακέτου".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ