Μυστήριο με την εμπλοκή του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη στη λίστα του ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Μυστήριο με την εμπλοκή του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη στη λίστα του ΣΔΟΕ

Μυστήριο με την εμπλοκή του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη στη λίστα του ΣΔΟΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κρήτης το όνομα του δημάρχου Ηρακλείου και πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουράκη εμπεριέχεται στη λίστα των 36 πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Μάλιστα ο κ. Κουράκης έχει προβεί και σε δηλώσεις υποστηρίζοντας πως κάθε είδους έλεγχος είναι καλοδεχούμενος.

Το μυστήριο της υπόθεσης είναι πως το όνομα του κ. Κουράκη δεν περιλαμβάνεται ούτε στη λίστα των 36 που δημοσιοποιήθηκε μέσα από την ιστοσελίδα zougla.gr ούτε στα τέσσερα επιπλέον ονόματα του αποκάλυψε το Βήμα, αλλά και ούτε έχει αναφερθεί από κανέναν άλλο.

Ενδεικτικό πάντως του τι κυκλοφορεί στην Κρήτη είναι το δημοσίευμα του cretalive.gr:

«Μεταξύ των ελεγχόμενων από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν υφυπουργός.

Η δημοσιοποίηση της επίμαχης λίστας με τα επιπλέον ονόματα φέρνει μεταξύ των ελεγχόμενων, και το Γιάννη Κουράκη, προκειμένου να διερευνηθεί η απόκτηση των όποιων περιουσιακών στοιχείων διαθέτει.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει θετικός στο να γίνει αυτό ο έλεγχος (πραγματικός έλεγχος, όπως τονίζει) προκειμένου να γίνει ένα "ξεκαθάρισμα" και να βγουν όλα στο φως.

«Αυτές οι φημολογίες αδικούν την πορεία ανθρώπων» - είπε ο Γιάννης Κουράκης, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ του να γίνει αυτός ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ. «Εγώ δεν έχω αποκτήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο, το "πόθεν έσχες" μου είναι δημοσιοποιημένο άλλωστε» - είπε ο ίδιος τονίζοντας «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και αυτό θα το δούμε και στην πράξη.»

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται το τελευταίο καιρό στον Τύπο το ΣΔΟΕ ελέγχει καταγγελίες και για ένα μεγάλο αριθμό δημάρχων, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ