Έρχεται η Τρόικα και «κλειδώνει» τον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Έρχεται η Τρόικα και «κλειδώνει» τον προϋπολογισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αυριανό ραντεβού των στελεχών της Τρόικα με τους επικεφαλής του Οικονομικού επιτελείου αναμένεται να δώσει και το πράσινο φως στην κυβέρνηση για να καταθέσει στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα αυτό πρέπει να γίνει την Δευτέρα αλλά μέχρι αυτή την ώρα οι στόχοι αλλά και τα μέτρα βρίσκονται ακόμα στο αέρα καθώς δεν έχουν πάρει την τελική τους μορφή τα θέματα που αφορούν στην επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, μεταξύ Τρόικα, κομμάτων και κυβερνήσεων, εντός και εκτός Ελλάδος. Αθήνα θα δώσει

Τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και το προσχέδιο δεν θα τυπωθεί αλλά θα παραδοθεί στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής σε ηλεκτρονική μορφή μέσα απο usb stick ακόμα και μέσω email.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο προϋπολογισμός προβλέπει από τη μια ύφεση και απο την άλλη έσοδα.

Η ύφεση προβλέπεται από 3,5% έως 4% του ΑΕΠ και τα έσοδα στα ίδια επίπεδα με το 2012, με την ελπίδα να τα ξεπεράσουν και να αγγίξουν τα 57δισ. ευρώ

Τα μέτρα που συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί την περασμένη Πέμπτη και έχει ενημερωθεί και η Τρόικα προβλέπουν από την αρχή του χρόνου, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη από 65 έτη σήμερα, την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο και την κατάργηση των δώρων κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Επίσης ο προϋπολογισμός προβλέπει περικοπές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις αποδοχές των ΔΕΚΟ, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα με βάση κοινωνικά και περιουσιακά στοιχεία και την κατάργηση του ΕΚΑΣ για χιλιάδες δικαιούχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ