Σχεδόν 60 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ισπανία για να βοηθήσει τις τράπεζές της - iefimerida.gr

Σχεδόν 60 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ισπανία για να βοηθήσει τις τράπεζές της

Σχεδόν 60 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ισπανία για να βοηθήσει τις τράπεζές της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως ο ισπανικός τραπεζικός τομέας θα χρειαστεί κεφάλαια ύψους 59,3 δισ. ευρώ, έκανε ο ανεξάρτητος οίκος Oliver Wyman, σε έκθεσή του για λογαριασμό της κυβέρνησης της Ισπανίας και της Τράπεζας της Ισπανίας.

14 τράπεζες αφορά η εκτίμηση η οποία συντάχθηκε βάσει του δυσμενέστερου σεναρίου που προβλέπει συρρίκνωση 6,5% της ισπανικής οικονομίας τα έτη 2012-2014.

Από άποψη κεφαλαιακών αναγκών, τα 49 δισ. ευρώ θα τα απορροφήσουν τράπεζες που ήδη έχουν εθνικοποιηθεί. Αυτές είναι οι εξής: Bankia με 24,7 δισ. ευρώ, 10,8 δισ. ευρώ η Catalunya Caixa, 7,1 δισ. ευρώ η Novagalicia και 3,4 δισ. ευρώ η Banco de Valencia.

Πάντως το ποσό των 59,3 δισ. πέφτει στα 53,7 δισ. ευρώ, αν υπολογιστούν οι δρομολογημένες συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ο Ισπανός υφυπουργός Οικονομικών, Φερνάντο Χιμένεθ Λατόρε, έκανε πάντως την εκτίμηση πως η χώρα του δεν χρειαστεί περισσότερα από 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ενώ το ακριβές ποσό θα εκτιμηθεί τους επόμενους μήνες σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ