Σουλτς σε Τσίπρα: Σε υποδέχομαι ως πρωθυπουργό... - iefimerida.gr

Σουλτς σε Τσίπρα: Σε υποδέχομαι ως πρωθυπουργό...

Σουλτς σε Τσίπρα: Σε υποδέχομαι ως πρωθυπουργό...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με «τιμές πρωθυπουργού» έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Σουλτς τον υποδέχθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου όπου συνήθως υποδέχεται αρχηγούς κρατών, ενώ η παρουσία του προσέλκυσε το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Το γεγονός, μάλιστα, δεν πέρασε απαρατήρητο από στελέχη του κόμματος με την Κουμουνδούρου να εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θερμότατη υποδοχή του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι με τη συγκεκριμένη συνάντηση «σπάει ο πάγος» με την ευρωπαϊκή ηγεσία και διαλύεται η εικόνα της ευρωαπομόνωνησης του κόμματος μετά τις αρνήσεις τόσο του επικεφαλής του Eurorgroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το παρών στη συνάντηση με τον κ. Σουλτς έδωσαν, επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παπάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας προέβαλε την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα και επανέλαβε την πρότασή του για τη διενέργεια μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος. Μάλιστα, φάνηκε, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι την πρόταση αυτή γνώριζε ήδη ο Μάρτιν Σουλτς.

Πάντως, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, από την πλευρά του επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη σημασία της Τρόικα για την πορεία του προγράμματος.

Με τη συνάντησή του με τον κ. Σουλτς, έκλεισε ο κύκλος των επαφών που είχε ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες. Η σκυτάλη τώρα στο Βερολίνο, όπου ήδη βρίσκεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συναντηθεί με στις 6 το απόγευμα με την ηγεσία του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), στα γραφεία του κόμματος, και συγκεκριμένα με τους Γκρεγκόρ Γκίσι, Βόλφγκανγκ Γκεχργκε και Ντάιθερ Ντεμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ