Αυτά είναι τα «ρατσιστικά» σκουλαρίκια των Dolce & Gabbana [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα «ρατσιστικά» σκουλαρίκια των Dolce & Gabbana [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η λαμπρότητα της επίδειξης της νέας συλλογής του οίκου Dolce & Gabbana για την άνοιξη του 2013 «επισκιάστηκε» από ένα συγκεκριμένο λουκ που ήθελε το μοντέλο να περπατάει στην πασαρέλα φορώντας ένα φόρεμα και σκουλαρίκια που απεικονίζουν πολύχρωμες Αφρικανές γυναίκες που θυμίζουν σκλάβες.

Οι συγκεκριμένες φιγούρες ονομάζονται Blackamoors, απεικονίζουν Αφρικανούς και Αφρικανές με πολύχρωμα τουρμπίνια και φανταχτερά κοσμήματα και θεωρούνται συλλεκτικά είδη. Αλλά έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους με την σκλαβιά. Και εδώ ακριβώς κρύβεται το δίλημμα σχετικά με την χρησιμοποίησή τους ως αξεσουάρ μόδας.

Αυτά είναι τα «ρατσιστικά» σκουλαρίκια των Dolce & Gabbana [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουν ήδη δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα. Εκείνοι που καταδικάζουν de facto την χρησιμοποίησή τους. Και οι υπόλοιποι που θεωρούν ότι ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στέφανο Καμπάνα απλά γοητεύτηκαν από την ομορφιά τους. Ενώ δεν έχει μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένα μοντέλο Αφρικανικής καταγωγής στην επίδειξη.

Αυτά είναι τα «ρατσιστικά» σκουλαρίκια των Dolce & Gabbana [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ