Αυτοί είναι οι 6 εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται στη λίστα του ΣΔΟΕ - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι 6 εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται στη λίστα του ΣΔΟΕ

Αυτοί είναι οι 6 εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται στη λίστα του ΣΔΟΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το ξέσπασμα του «Καρούζος gate» που εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω της κατασκευαστικής Karouzos constructions, 5 άλλοι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ για έκνομη δραστηριότητα.

Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Νάκο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, τη Φεβρωνία Πατριανάκου και τον Νίκο Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας.

Εξ αυτών ήδη για την Φεβρωνία Πατριανάκου το ΣΔΟΕ από τον Μάιο του 2012, με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του είχε ζητήσει από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της.

Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών και αποκάλυψε τότε το iefimerida.gr ζητήθηκε να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).

Επιπλέον ζήτησε να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. «Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ» όπως σημείωνε.

Τέλος, ζητήθηκε ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της πού τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ