Credit Agricole: Τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνεται η πώληση της Εμπορικής - iefimerida.gr

Credit Agricole: Τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνεται η πώληση της Εμπορικής

Credit Agricole: Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τελειώσει η πώληση της Εμπορική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole σε μια εκ των Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα που την διεκδικούν.

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο RTL, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Agricole, Ζαν Πολ Σίφλ, οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο και το deal αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένο στάδιο στις ομιλίες με τους αγοραστές που έχουν υποβάλει ολοκληρωμένες προσφορές», είπε ο Σίφλ. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως η τιμή πώλησης θα μπορούσε να είναι το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ ανάλογα με το ύψος κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας από την Credit Agricole.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα τελειώσει η διαδικασία, ο Σιφλ είπε πως αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Νομικά πάντως, η χρονική περίοδος ισχύος των εξασφαλίσεων που δόθηκαν προς την Credit Agricole από τις ελληνικές τράπεζες εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πηγές προσκείμενες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κάνουν λόγο για μία μικρή παράταση η οποία δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα διότι ο γαλλικός όμιλος θα καλύψει τα 2 δισ. ευρώ του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ