Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ - iefimerida.gr

Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση για σύγκληση μίας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, αντίστοιχες με αυτές που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία, πρότεινε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε λύση και έξοδο από την κρίση. Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, τόνισε πως «η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ».

Μάλιστα πρότεινε να ακυρωθεί η πολιτική της λιτότητας που έχει εφαρμοστεί και εφαρμόζεται στην Ελλάδα, προκειμένου να αντικατασταθεί με ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης.

«Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η «ανάσα» αυτή θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ