Η πρώτη μεταμόσχευση βρεφικής καρδιάς στην Ελλάδα στεφθηκε με επιτυχία - iefimerida.gr

Η πρώτη μεταμόσχευση βρεφικής καρδιάς στην Ελλάδα στεφθηκε με επιτυχία

Η πρώτη μεταμόσχευση βρεφικής καρδιάς στην Ελλάδα στεφθηκε με επιτυχία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη μεταμόσχευση βρεφικών οργάνων στην Ελλάδα έσωσε τη ζωή ενός κοριτσιού 17 μηνών από το Μιλάνο. Ο δότης ήταν ένα 8 μηνών κοριτσάκι το οποίο κατέληξε προχθες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι γονείς του, μέσα στο βαθύ τους πένθος, αποφάσισαν, να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», επικοινώνησαν άμεσα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), για να δουν αν υπάρχει τόσο μικρής ηλικίας δότης και σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς έμαθαν για το κοριτσάκι 17 μηνών που χαροπάλευε στο Μιλάνο και μία ομάδα ειδικών χειρούργων προσήλθε με ιδιωτική πτήση από το Μιλάνο για να κάνει την μεταμόσχευση.

Η μεγαλόψυχη απόφαση των γονιών του βρέφους για τη δωρεά οργάνων αποδείχθηκε σωτήρια για τη μικρή Ιταλίδα, της οποίας πλέον η καρδιά «χτυπάει Ελληνικά». Ωστόσο για τα υπόλοιπα όργανα, δυστυχώς, δεν βρέθηκαν συμβατοί λήπτες.

Οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις και ειδικότερα τα μοσχεύματα από βρέφη αποτελούν ειδική κατηγορία μεταμοσχεύσεων, λόγω της σπανιότητας των τόσο μικρών μοσχευμάτων και των εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών, που απαιτούνται. Η ανάπτυξη των παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ