Άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη αποφάσισε η Βουλή - iefimerida.gr

Άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη αποφάσισε η Βουλή

Άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη αποφάσισε η Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου αποφάσισε η Βουλή με ψήφους 236 υπέρ, όπως είχε ζητήσει και η ίδια η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία υπέρ της άρσης της ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη ψήφισαν 236 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 5 όχι, 3 παρών και 1 άκυρο.

Η κ.Μπακογιάννη στη σύντομη ομιλια ανεφερε μεταξύ άλλων: «Σας ζητώ , με όση δύναμη έχει η φωνή μου, να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου για την υπόθεση Σ’ ένα εξαιρετικά βεβαρυμένο κλίμα όπου οι πολιτικοί και η πολιτική απαξιώνεται καθημερινά και ο ελληνικός λαός βλέπει εμάς τους πολιτικούς, στην καλύτερη περίπτωση με καχυποψία στη χειρότερη με οργή, αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι πράξεις και όχι λόγια.Η υπόθεση αυτή μου έχει στοιχίσει πολιτικά και προσωπικά. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν γιατί επικαλούμαι τη συναδελφική σας αλληλεγγύη, και ελπίζω και πιστεύω και ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην μείνει καμία σκιά, την οποία να μπορούν να εκμεταλλευθούν οι γνωστοί άσπονδοι φίλοι μου.

Χρόνια υποστηρίζω ότι η ασυλία και ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών ευθύνονται για την εικόνα των πολιτικών που υπάρχει στο λαό διότι, λειτούργησαν δηλ. δυστυχώς, πολλές φορές προς την κατεύθυνση εμπόδισης της δικαιοσύνης να πράξει το χρέος της.Λειτούργησαν όμως ταυτόχρονα και προς την κατεύθυνση να μην επιτρέψουν σε έντιμους πολιτικούς να καταλήξουν στο «φυσικό τους» δικαστή που δεν είναι άλλος από την ελληνική δικαιοσύνη.Ο ελληνικός λαός κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν αντέχει ν’ ακούει άλλο ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο» και ότι «η αλήθεια θα λάμψει». Θέλει να το δει να γίνεται.Γι αυτό σας ζητώ και το ζητώ απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου, επιτρέποντάς μου επιτέλους ν’ αποδείξω στην πράξη αυτά τα οποία υποστήριζα τόσα χρόνια. »

Δεν πάει για πρόεδρος της Βουλής

Μετά την ομιλία της στη Bουλή με την οποία ζήτησε την άρση της ασυλίας της, η Ντόρα Μπακογίαννη πήγε στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών για να δει τους δημοσιογράφους και να τους εξηγήσει τη σταθερή της στάση για το θέμα της ασυλίας.

Κάποιοι δημοσιογράφοι που θυμήθηκαν οτι όταν γίνονταν οι συζητήσεις στη ΝΔ για το ποιος θα προταθεί για πρόεδρος της βουλής είχε ακουστεί και το όνομα της κ.Μπακογιάννη για τον προεδρικό θώκο, την ρώτησαν αν θα είναι υποψήφια πρόεδρος στη περίπτωση που ο κ.Μειμαράκης βγάλει το κουστούμι του προέδρου και παραιτηθεί από τη θέση που κατέχει.

Η κ.Μπακογιάννη χαμογέλασε λίγο και απάντησε: «Η βουλή έχει πρόεδρο». Και αύριο συνέχιζε και ρωτά κάποιος δημοσιογραφος; «Και σήμερα και αύριο» ήταν η κοφτή απάντηση της κ.Μπακογιάννη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ