H Google γίνεται σήμερα 14 χρονών και γιορτάζει με ένα doodle τούρτα - iefimerida.gr

H Google γίνεται σήμερα 14 χρονών και γιορτάζει με ένα doodle τούρτα

H Google γίνεται σήμερα 14 χρονών και γιορτάζει με ένα doodle τούρτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκατεσσάρων χρονών γίνεται η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως και το γιορτάζει με ένα έξυπνο doodle τούρτα, ενώ αυτή την περίοδο η Google φαίνεται πως είναι στα καλύτερά της, αφού η μετοχή της έκλεισε τη Δευτέρα σε επίπεδο-ρεκόρ, αγγίζοντας τα 749,38 δολάρια.

Η Google γεννήθηκε επισήμως ως εταιρεία στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998, και 17 μέρες αργότερα προσέλαβε τον πρώτο της υπάλληλο. Οι Λάρι Πέιτζ και Σέρτζι Μπριν, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, δημιουργούν την εταιρία με την επωνυμία BackRub, που στη συνέχεια άλλαξαν το όνομα σε Google. Έδρα της εταιρίας ήταν ένα γκαράζ κάπου στην Καλιφόρνια.

Η ραγδαία ανοδική πορεία της εταιρίας ωστόσο ήταν κάτι που ούτε οι ίδιοι οι εμπνευστές της δεν μπόρεσαν να προβλέψουν:

Ήδη το 2003 η μηχανή αναζήτησης της Google (Google Search), εξυπηρετούσε 150 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως, προερχόμενες από 100 διαφορετικές χώρες, ενώ την ίδια χρονιά, η Google αγόρασε και την υπηρεσία blogger δημιουργώντας το γνωστό σύστημα ιστολογίων της.

3 χρόνια μετά, το 2006 η Google αγοράζει το Youtube κάνοντας ένα μεγάλο επιχειρηματικό βήμα που αποτέλεσε κίνηση ματ, καθιστώντας την εταιρία κυρίαρχο στον χώρο της ανάρτησης/θέασης οπτικοακουστικών ντοκουμέντων online.

Το 2007 η Google παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το λογισμικό Android, εκθρονίζοντας την Apple με την ευχρηστία και τις χαμηλές τιμές των συσκευών Android. Ένα χρόνο αργότερα, το 2008 η Google παρουσιάζει στο κοινό το Google Chrome, το οποίο γίνεται αμέσως δημοφιλές.

Σήμερα, το λογισμικό Android της Google έχει κατακλύσει την αγορά των smartphones έχοντας ένα μερίδιο της τάξεως του 68%, και αφήνοντας την Apple αρκετά πίσω με ένα μερίδιο 17%. Όσο για το Google Chrome έχει πλέον ξεπεράσει αισθητά σε δημοτικότητα το Internet Explorer και το Firefox.

Κάθε χρόνο η μηχανή αναζήτησης της Google, γιορτάζει τα γενέθλιά της στις 27 του Σεπτέμβρη, με ένα διαφορετικό λογότυπο κάθε φορά, διαμορφωμένο ειδικά για την περίσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ