Σκάνδαλο με οσμή υποκόσμου στην... αυλή της Βουλής - iefimerida.gr

Σκάνδαλο με οσμή υποκόσμου στην... αυλή της Βουλής

Σκάνδαλο με οσμή υποκόσμου στην... αυλή της Βουλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φως βγαίνουν σιγά-σιγά αποκαλυπτικά στοιχεία για το Καρούζος gate τα οποία, αν επαληθευτούν, φέρνουν στην επιφάνεια έναν επιχειρηματικό «υπόκοσμο» ο οποίος δρούσε ανεξέλεγκτα, εις βάρος του Δημοσίου χρήματος και εις γνώση ενός μέρος του πολιτικού κόσμου.

Από το 2010 γνώριζε το προεδρείο της Βουλής το «σκάνδαλο Καρούζου» σύμφωνα με εξώδικη ενημερωτική επιστολή που είχε στείλει στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο επiχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης, εκ των πρωταγωνιστών της υποθέσεως και συνιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρείας Καρούζος constructions μέσω της οποίας έγινε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες. Ως αυτή την ώρα δεν είναι γνωστό αν ο κ. Πετσάλνικος έλαβε γνώση της επιστολής και αν την παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς ή στον εισαγγελέα αλλά το περιεχόμενό της είναι εξόχως αποκαλυπτικό (επισυνάπτεται επιστολή).

Ειδικότερα, ο κ. Ζωγραφάκης στην επιστολή του προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αυτή η ενημέρωσή σας είναι η προτελευταία μου ελπίδα για να αποτραπεί ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη το οποίο βλάπτει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και ηθικά την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ...».

Περιγράφει τον Καρούζο (κουμπάρο του Μειμαράκη) ως υπόκοσμο της νύχτας

Η εικόνα που δίνει ο Γιώργος Ζωγραφάκης για τον Ιωάννη Καρούζο, κουμπάρο του Ευάγγελου Μειμαράκη) είναι εξαιρετικά απαξιωτική. Οπως λέει, το ζεύγος Καρούζου-Σκαφτούρου «αμέσως μετά τη γνωριμία τους ίδρυσαν πολλά νυχτερινά καταστήματα στα οποία γινόντουσαν κάθε λογής όργια. δεν θα σας αναφέρω τα όργια που διέπρατταν σαν άνθρωποι της νύχτας γιατί αυτά αφορούν μόνον την Ελληνική Αστυνομία. Θα σας αναφέρω μόνον τ αοικονομικά εγκλήματα (που έχουν και πολιτικές προεκτάσεις) που διέπραττε το ζεύγος Καρούζου σσε όλα τα νυχτερινά καταστήματα τα οποία είχε δημιουργήσει».

Ο κ. Ζωγραφάκης αποκαλύπτει ότι το ζεύγος Καρούζου κατασκεύαζε πλαστά τιμολόγια πολλών εκατομμυρίων για να κλέβει την εφορία, ότι πούλαγε προστασία σε επιχειρήσεις, ότι δωροδοκούσε εφοριακούς κλπ.

«Αυτό το οικονομικό έγκλημα διέππραταν για πολλά χρόνια ωσότου βρέθηκε ένας ετιμος εφοριακός και δεν κατάφεραν να τον εξαγοράσουν. Τότε το έγκλημα αυτό έφτασε στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς με διάφορα νομικά κόλπα κατάφεραν επί δέκα χρόνια να δικάζονται και ποτέ να μην καταδικάζονται, ώσπου το ζεύγος Καρούζου προσέγγισε έναν πρώην υπουργό και ένα πρώην μεγάλο Αξιωματούχο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αυτοί οι δύο, ο καθένας από το πόστο του, κατάφεραν να βγάλουν λάδι το ζεύγος Καρούζου».

Λεηλασία τραπεζών και Δημοσίου

Ο κ. Ζωγραφάκης χρησιμοποιεί βαρύτατες καταγγελίες για τους πρώην συνεταίρους του και κυρίως για τον Ιωάννη Καρούζο λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ξεφορτώθηκαν τα νυχτερινά μαγαζιά μαζί με τις αμαρτίες τους όπως -όπως και άρχισαν να ιδρύουν δεκάδες ανώνυμες εταιρίες με αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση ακινήτων. Εκεί στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι. Προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και τραπεζών».

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ζωγραφάκης, μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλεόραση του Σκάι ανέφερε ότι το σκάνδαλο δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά «κυρίως το ΠΑΣΟΚ» και επέμεινε ότι στις συναλλαγές του κατασκευαστή αναμείχθηκαν πολιτικά στελέχη από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Στην επιστολή του προς τον Πετσάλνικο ο κ. Ζωγραφάκης κατήγγειλε ότι ο πρώην συνεταίρος του Ιωάννης Καρούζος «με αυτό το μεγάλο κόλπο κατάφερε όχι μόνο να κλέψει το Δημόσιο τόσα εκατομμύρια αλλά και να αρπάξει από τράπεζες δάνεια 300.000.000 ευρώ» και συμπληρώνει : «Οπως καταλαβαίνετε κύριε Πρόεδρε όλα αυτά δεν τα διέπραξαν μόνοι τους είχαν και βοηθούς και οι βοηθοί ήταν: οι παλιοί που τους γλίτωσαν από την φυλακή, επίσης παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι όπως υπουργοί, Βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων) τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».

Βαριές καταγγελίες από Ιωσήφ Λιβανό, κτηματομεσίτη

Σε μηνυτήρια αναφορά του τον Οκτώβριο του 2010 ο κτημοτομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός αποκαλύπτει ότι «ο ίδιος ο Ιωάννης Καρούζος μου είχε αποκαλύψει ότι ο πραγματικός επενδυτής πίσω από όλες τις αγορές των ακινήτων του ομίλου Καρούζου ήταν κάποιος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης από πλούσια οικογένεια».

Τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση του κ. Λιβανού, ο κ. Καρούζος του ζητούσε επίμονα να συναντηθούν και πράγματι συναντήθηκαν σε δημόσιο χώρο, παρουσία τρίτου προσώπου, όπως αποκαλύπτουν τα Νέα.

«Πράγματι αυθημερόν, στις 11-10-2010 και ώρα 19.30 έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ εμού και του Ιωάννη Καρούζου, παρουσία του κατασκευαστή οικοδομικών έργων Γιώργου Ζωγραφάκη...».

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Καρούζος αποκαλύπτει ότι εκτός του ενός υπουργού που είχε αναφέρει στο παρελθόν στην όλη επένδυση συμμετείχαν και άλλοι δύο υπουργοί επίσης της προηγούμενης κυβέρνησης, οι κκ. Ευάγγελος Μειμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης.

Ο κ. Λιβανός στην κατάθεσή του εμπλέκει για την εξαγωγή μεγάλων ποσών από τη χώρα και τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία χρησιμοποιούσε ξένη τράπεζα σε γειτονική χώρα και off shore εταιρείες. Ο ίδιος αναφέρει, μάλιστα, ότι ο κ. Καρούζος του είχε ζητήσει να μην αποκαλύψει ποτέ τα ονόματα πολιτικών γιατί κινδύνευαν και οι δύο.

Ο κτηματομεσίτης ανφέρει επίσης ότι ο Γιώργος Ζωγραφάκης σε συνάντησή τους στα τέλη Ιανουαρίου 2011 του είπε ότι ο κ. Καρούζος του είχε μιλήσει για «τα 10 δισ. που είχαν βγει στο εξωτερικό» αλλά και για τους υπουργούς, τις κυπριακές off shore, λογαριασμούς και κωδικούς, το ξέπλυμα «και πολλά άλλα».

Τέλος ο κτηματομεσίτης επιφυλάσσεται να παραδώσει «χιλιάδες έγγραφα τραπεζικά και άλλα» στα οποία περιλαμβάνεται και υλικό και ονόματα για 157 νέες εταιρείες, ελληνικές και κυπριακές offshore, πέρα από τις 28 που ήδη γνώριζε το ΣΔΟΕ ως τότε. «Πρέπει να διερευνηθεί ποιέ είναι σε ισχύ και ποιοί είναι οι μέτοχοι και οι επενδυτές που βρίσκονται πίσω από αυτό, που ενδεχομένως δείχνουν μέγιστη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου, βρώμικου χρήματος» κατέληγε ο κ. Λιβανός στη μηνυτήρια αναφορά του.

Στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Λιβανός επανέλαβε χθες ότι δέχεται απειλές και επέμεινε ότι θα κάνει αποκαλύψεις :

«Υπάρχουν γεγονότα και ενδείξεις. Εχω καταθέσει σοβαρά στοιχεία και έχω ρητή απαγόρευση μέχρι να καταθέσω να μην μιλήσω για την υπόθεση. Δέχομαι απειλές. Κατέθετα επί 14 ώρες και αυτά που έχω να πω είναι τόσα πολλά που θα χρειαστούν 3 μέρες επί 14 ώρες για να τα καταθέσω. Υπάρχουν στοιχεία που αφορούν και το ΣΔΟΕ και τις εισαγγελικές αρχές. Στις επόμενες μέρες θα βγουν κάποιες ανακοινώσεις. Εχω ήδη καταθέσει 5.000 τραπεζικά έγγραφα. Οι λογαριασμοί τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έπρεπε να είχαν ανοίξει από καιρό».

Ο κτηματομεσίτης έγινε ακόμα πιο αινιγματικός: «Οταν φτάσει η ώρα θα μιλήσω. Θα περιμένω το πόρισμα του ΣΔΟΕ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ