Τσεκούρι και στις συντάξεις του ΟΓΑ – Σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπαληλοι - iefimerida.gr

Τσεκούρι και στις συντάξεις του ΟΓΑ – Σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπαληλοι

Τσεκούρι και στις συντάξεις του ΟΓΑ – Στη διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπαληλοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Τελικά ούτε καν οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ θα αποφύγουν το «ψαλίδισμα» των συντάξεων τους, καθώς το βασικό σενάριο του οικονομικού επιτελείου επί του οποίου θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, προβλέπει μείωση τους κατά 30 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι προσγειώνονται στα 330 ευρώ από 360 ευρώ σήμερα.

Το παρήγορο είναι ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ γλιτώνουν τα Δώρα τους, κάτι που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους συνταξιούχους όλων των Ταμείων και τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι αποχαιρετούν ό,τι έχει απομείνει από τον 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη, εφόσον δεν υπάρξει εμπλοκή στη σύσκεψη των Αρχηγών, με δεδομένες τις αντιρρήσεις κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ. Το τρίτο «αγκάθι» είναι το σχέδιο διαθεσιμότητας που θα εφαρμοστεί σε 15.000 υπαλλήλους μετά από αξιολόγηση.

Τα τρία αυτά σημεία συζητήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για τις επαφές που είχε με το επιτελείο της ΔΗΜΑΡ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως διευκρίνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από τη τελευταία σύσκεψη πριν από τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο συνολικού ύψους 13,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,5 δισ. ευρώ αφορούν σε περικοπές (3,8 δισ. ευρώ είναι διαρθρωτικού τύπου παρεμβάσεις) και τα άλλα 3 δισ. ευρώ- αντί 2 δισ.- σε φορολογικά έσοδα, με τη βασική εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών να είναι ότι αυτά θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2013 και όχι αναδρομικά για τα φετινά εισοδήματα. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους Αρχηγούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ