Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται «σφαγή» σε μισθούς και συντάξεις - iefimerida.gr

Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται «σφαγή» σε μισθούς και συντάξεις

Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται «σφαγή» σε μισθούς και συντάξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη πιο σκληρό αναμένεται να είναι το πακέτο μέτρων που έχει ζητήσει η Τρόικα, καθώς σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η αναλογία που προέκυψε δείχνει πως θα υπάρξουν εκτεταμένες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες της Ιπποκράτους, η αναλογία στο πακέτο αναμένεται να είναι 9-1-3,5 αντί του αρχικού 6-5,5.

Αυτό σημαίνει πως τα εννέα δισ. ευρώ θα προέλθουν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, από αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67, από την εφεδρεία, από τις περικοπές στους ΟΤΑ κλπ. Η Τρόικα φαίνεται πως αναγνωρίζει μόλις ένα δισ. μπορεί να προέλθει από τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις περικοπές στην Άμυνα, στην Υγεία κλπ. Τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέλθουν από την φορολογία. Έτσι σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς τα 11,5 δισ. γίνονται 13,5 δισ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετέβη στην Ιπποκράτους.

Εκεί θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και στελέχη του κόμματος (Φίλιππο Σαχινίδη, Πάρι Κουκουλόπουλο, Χρήστο Πρωτόπαππα και Γιώργο Κουτρουμάνη) σχετικά με το πακέτο των περικοπών.

Ο υπουργός Οικονομικών ωστόσο μπαίνοντας στην Ιπποκράτους, ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα είναι στα οχτώ δισ. ευρώ και ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε, «όχι τέτοια νούμερα ρε παιδιά, πιο χαμηλά θα είναι».

Σε ερώτηση που του έγινε, αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, απάντησε «πλάκα μου κάνετε»;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ