«De Tijd»: Ένα χολωμένο ΔΝΤ συγκρούεται με τους Έλληνες που είναι όλο καπρίτσια - iefimerida.gr

«De Tijd»: Ένα χολωμένο ΔΝΤ συγκρούεται με τους Έλληνες που είναι όλο καπρίτσια

«De Tijd»: Ένα χολωμένο ΔΝΤ συγκρούεται με τους Έλληνες που είναι όλο καπρίτσια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα ενοχλημένο εμφανίζεται το ΔΝΤ για τους αργούς ρυθμούς που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «De Tijd» που φέρει τον τίτλο «ένα χολωμένο ΔΝΤ συγκρούεται με τους Έλληνες, που είναι όλο καπρίτσια» για το Ταμείο τα πράγματα είναι απλά: οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν, αλλιώς θα διακοπεί η ροή των κονδυλίων. Ωστόσο στα υψηλά κλιμάκια του ΔΝΤ δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την μεγάλη καθυστέρηση την οποία αποδίδουν στις ελληνικές εκλογές σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που αποδέχτηκαν αυτή την καθυστέρηση, επειδή έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Μάλιστα σημειώνεται πως «αργά, αλλά σταθερά, η Ελλάδα περιέρχεται σε κατάσταση απομόνωσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τονίζεται δε πως, ακόμη και τώρα, το «φόβητρο» του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, με το σκεπτικό ότι αν ανέλθει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας η Ελλάδα θα αποτελέσει παρελθόν για την Ευρώπη.

Καταλήγοντας, η «De Tijd» αναφέρεται στα παραλειπόμενα της τελευταίας συνεδρίασης της Τρόικα με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και, ειδικότερα, στην έντονη στιχομυθία που φέρεται να είχε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Στο ζήτημα αναφέρεται και η γαλλόφωνη εφημερίδα «LE SOIR», η οποία, σε άρθρο με τίτλο «Μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;» εκτιμά ότι, τη Δευτέρα το βράδυ, στην Ουάσιγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, «έκανε γκάφα», υποστηρίζοντας μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους όσον αφορά το κομμάτι που βρίσκεται στην κατοχή των θεσμικών πιστωτών (Official Sector Involvement).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η ιδέα κυκλοφορεί εδώ και κάποιες εβδομάδες» υπογραμμίζοντας πως «ενώ η ελληνική κυβέρνηση και η Τρόικα ψάχνουν 11,5 δισ. ευρώ εξοικονόμησης, όρος για τη χορήγηση νέας δόσης δανείου, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ προειδοποίησε: «Δεν αρκεί αυτό. Δεδομένης της τεράστιας αργοπορίας στις ιδιωτικοποιήσεις και της οριακής περισυλλογής φόρων, υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης του ελληνικού κράτους».

«Αυτή η μικρή πρόταση θα δώσει υλικό συζήτησης σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι τα 130 δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα τον Μάρτιο, από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν ανταποκρίνονται στις τεράστιες δυσκολίες χρηματοδότησης της χώρας», σημειώνει η εφημερίδα η οποία καταλήγει λέγοντας πως, την Τρίτη, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται μία ενδεχόμενη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των ελληνικών τίτλων χρεών, που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ότι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αυτή η ενέργεια, που μοιάζει με την αρχή μίας αναδιάρθρωσης, θα αφορά, πιθανόν, ποσό ύψους 28 δισ. ευρώ, ομόλογων που λήγουν ανάμεσα στο 2013 και το 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ