Μέρκελ και Λαγκάρντ στα γενέθλια του Σόιμπλε - Εκλεισε τα 70 και το γιόρτασε... - iefimerida.gr

Μέρκελ και Λαγκάρντ στα γενέθλια του Σόιμπλε - Εκλεισε τα 70 και το γιόρτασε...

Μέρκελ και Λαγκάρντ πήγαν στα γενέθλια του Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκλεισε τα 70 του χρόνια και γιόρτασε το γεγονός διοργανώντας μια μεγάλη γιορτή στο γερμανικό θέατρο. Καλεσμένοι του; Πολιτικοί του φίλοι αλλά και εχθροί, ανάμεσά τους η γερμανίδα καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γιορτή τα είχε όλα. Και μουσική αλλά και... ομιλίες. Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τον λόγο ήταν και η γερμανίδα καγκελάριος η οποία απευθυνόμενη στον Σόιμπλε είπε: «Είστε ένας από τους αρχιτέκτονες της επανένωσης της Γερμανίας και της σταθεροποίησης της Ευρωζώνης. Καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας σας βρίσκεστε στην υπηρεσία της πολιτικής. Χωρίς εσάς η εικόνα της χώρας μας θα ήταν διαφορετική. Είναι καλό να σας έχουμε στο πλευρό μας».

Το λόγο όμως πήρε και η Κριστίν Λαγκάρντ.«Βόλφγκανγκ, φίλε μου» είπε στην αρχή και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για την ενίσχυση της ενωμένης Ευρώπης. «Είναι θιασώτης της ολοκλήρωσης. Η ολοκλήρωση κυλάει στο αίμα του», τόνισε και υπενθύμισε ότι ο κ. Σόιμπλε ήταν ο μόνος Γερμανός υπουργός που ήταν ήδη στο υπουργικό συμβούλιο την εποχή της επανένωσης. «Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στον κατάλληλο χρόνο. Βλέπει την ενωμένη Ευρώπη ως το μέλλον της Γερμανίας. Είχα κάθε λόγο για να βρίσκομαι σήμερα εδώ», κατέληξε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στο Γερμανικό Θέατρο βρίσκονταν σήμερα σχεδόν όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, οι Πρόεδροι των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ και Τζεμ Εζντεμίρ. Ο πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ ακύρωσε την παρουσία του, ενισχύοντας τις φήμες που θέλουν τις σχέσεις των δύο ανδρών να παραμένουν ψυχρές από την εποχή του οικονομικού σκανδάλου του CDU, στο οποίο φέρονταν ως εμπλεκόμενοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ