Εμειναν νηστικά 5.241 παιδιά των σταθμών της Αθήνας λόγω απεργίας των συμβασιούχων - iefimerida.gr

Εμειναν νηστικά 5.241 παιδιά των σταθμών της Αθήνας λόγω απεργίας των συμβασιούχων

Εμειναν νηστικά 5.241 παιδιά από την απεργία των συμβασιούχων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατάληψη στα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, με αποτέλεσμα να μείνουν νηστικά 5.241 παιδιά.

Η διοίκηση του Βρεφοκομείου σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών συσκεύασε και απέστειλε στους σταθμούς σάντουιτς, τα ομοία, όμως, σε πολλές περιπτώσεις, ούτε αυτά έφθασαν στα παιδιά, καθώς υπήρχαν εργαζόμενοι σε σταθμούς που δεν τα αποδέχθηκαν δηλώνοντας ότι δεν ήταν βέβαιοι πως πληρούσαν τους κανόνες υγιεινής.

Μέσω ανακοίνωσης του ο Δήμος Αθηνών τονίζει πως τα προβλήματα αυτά που δημιουργήθηκαν «οφείλονται στην καταδικαστέα και αναντίστοιχη με τις αξίες του λειτουργήματός τους κατάληψη που πραγματοποίησαν τα σωματεία των εργαζομένων και πρώην συμβασιούχοι του ΔΒΑ, των οποίων η σύμβαση διακόπηκε με δικαστική απόφαση».

Οι εργαζόμενοι των βρεφονηπιακών σταθμών συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τρίτης διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση 272 από τους συνολικά 420 συμβασιούχους του ΔΒΑ κατόπιν δικαστικής απόφασης, οι οποίοι απασχολούνταν για χρόνια με δίμηνες συμβάσεις. Στη θέση τους θα προσληφθούν περίπου 200 εργαζόμενοι μέσω ΑΣΕΠ με 11μηνες συμβάσεις, διαδικασία ωστόσο που έχει καθυστερήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ