Τι δηλώνουν Χωμενίδης και Σταθόπουλος για τη σύλληψη του Γέροντα Παστίτσιου - iefimerida.gr

Τι δηλώνουν Χωμενίδης και Σταθόπουλος για τη σύλληψη του Γέροντα Παστίτσιου

Τι δηλώνουν Χωμενίδης και Σταθόπουλος για τη σύλληψη του Γέροντα Παστίτσιου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πλαίσια των έντονων αντιδράσεων από πολιτικούς και πολίτες για τη σύλληψη του 27χρονου εμπνευστή του Γέροντα Παστίτσιου, την άποψή τους κοινοποίησαν ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σταθόπουλος, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη σύλληψη αυτή «παράνομη» και την ενασχόληση με το γεγονός «ανόητη» και ενοχλητική.

Κάνοντας γραπτή παρέμβαση σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Έθνος για την ιστοσελίδα που διακωμωδούσε τον Γέροντα Παΐσιο και στηλίτευε την θρησκοληψία και οδήγησε τον 27χρονο στα δικαστήρια, οι Χωμενίδης και Σταθόπουλος εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους στις παράλογα τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα και στην «παράνομη» σύλληψη του 27χρονου που εγείρει το λογοκριτικό πνεύμα.

Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, κάνοντας λόγο για «Θέμα... Αισθητικής» γράφει: «Το ότι θα φθάναμε εν έτει 2012 να ασχολούμαστε με θέματα ανάλογα με αυτό του Γέροντα Παΐσιου και να αποτελεί μία από τις πρώτες ειδήσεις της ημέρας ούτε το πιο άρρωστο μυαλό δε θα μπορούσε να το φανταστεί... Με υπερβαίνει αυτή η λογική και δε ν μπορώ να την αντιμετωπίσω... Η κοινωνία που μάθαμε να ζούμε είχε διαφορετικές προτεραιότητες και υψηλή αισθητική. Το οτι από τη Δευτέρα ασχολούνται με τον Γέροντα... Παστίτσιο μου προσβάλει τουλάχιστον αυτή την αισθητική!!! Υπερβαίνει κάθε έννοια ανοησίας και ήδη θεωρώ ότι πολύ έχουμε ασχοληθεί με το θέμα»

Από τη μεριά του, ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σταθόπουλος, χαρακτηρίζει την σύλληψη «παράνομη» και γράφει: «Το ζήτημα της οριοθέτησης της ελευθερίας του λόγου για την προστασία της τιμής του ατόμου δεν μπορεί να λυθεί, αν δεν ληφθούν υπόψη όλες οι περιστάσεις της κάθε συγκεκριμένης περίπτωσης. Την ονομασία «Πατέρας Παστίτσιος» δεν μπορώ να την κρίνω αποκομμένη από όλο το κείμενο. Έτσι μόνο μπορεί να να καταλάβει κανείς αν συνάγεται από αυτό κακοβουλία, που είναι προϋπόθεση για την αξιόποινη πράξη της προσβολής της μνήμης νεκρού. Εξάλλου πρόκειται για κατ' έγκληση διωκόμενο αδίκημα και έγκληση, που μπορούν να την υποβάλουν μόνο οι συγγενείς του νεκρού, προφανώς δεν υπήρχε. Ενέργειες των συγγενών ή εκ διαθήκης κληρονόμων απαιτούνται και για την αστική προστασία της μνήμης του νεκρού. Επομένως η αστυνομική ενέργεια της σύλληψης κ.λ.π. ήταν παράνομη και δείχνει λογοκριτικό πνεύμα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ