Ο Βενιζέλος έβαλε αντιπρόεδρο στο ΙΣΤΑΜΕ τον γιατρό που του έβγαλε τη σκωληκοειδίτιδα - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος έβαλε αντιπρόεδρο στο ΙΣΤΑΜΕ τον γιατρό που του έβγαλε τη σκωληκοειδίτιδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον προσωπικό του γιατρό, χειρουργό Χρήστο Δερβένη με καταγωγή από το Βόλο, διευθυντή του ΕΣΥ και μέλος της συντακτικής ομάδας του κεντροαριστερού περιοδικού «Μεταρρύθμιση» τοποθέτησε ως αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ, υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Δερβένης, μάλιστα έχει στενή σχέση με τον κ. Βενιζέλο και μάλιστα τον συνόδευσε πέρυσι τον Οκτώβριο στις Κάνες στη περιβόητη πλέον σύνοδο κορυφής που σήμανε την αρχή του τέλους του κ. Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού.

Αυτή του μάλιστα η... συμπόρευση με τον κ. Βενιζέλο, αποτελεί -όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Βηματοδότης»- και το λόγο του ανταγωνισμού του με τον έτερο γιατρό του περιβάλλοντος Βενιζέλου, τον κ. Γιάννη Δατσέρη. «Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να δει τα... σωθικά του κ. Βενιζέλου», φέρεται να έχει δηλώσει ο κ. Δατσέρης.

Ποιός είναι ο Χρήστος Δερβένης

Ο Χρήστος Δερβένης γεννήθηκε στο Βόλο στις 29 Απριλίου 1954, όπου τελείωσε και τη Γυμνασιακή του εκπαίδευση. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971 και τελείωσε τις σπουδές του το Φεβρουάριο του 1978. Στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία σαν οπλίτης υγειονομικού, με το μεγαλύτερο μέρος της στο 216 ΚΙΧΝΕ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο) στην Αλεξανδρούπολη. Τον Αύγουστο του 1980 διορίστηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Μύρτους Ιεράπετρας στην Κρήτη όπου και έμεινε μέχρι το Φεβρουάριο του 1982.

Με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας διορίστηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι την έναρξη της ειδικότητας.

Από το 1983 μέχρι το 1986 εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α' Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.. Τον Ιούλιο του 1986 πήρε τον τίτλο της ειδικότητας μετά από επιτυχείς εξετάσεις.

Στη συνέχεια και μέχρι το Σεπτέμβριο του 1987 εργάσθηκε στο Νοσοκομείο St. James' του Λονδίνου μετεκπαιδευόμενος στη χειρουργική των Χοληφόρων και του Παγκρέατος.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα διορίστηκε στο Νοσοκομείο της Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» όπου και το 1999 κατέλαβε τη θέση του Διευθυντή του Α' Xειρουργικού Τμήματος, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Δερβένης έχει μετεκπαιδευτεί σε διάφορα κέντρα του εξωτερικού στις ενδοσκοπήσεις, στη λαπαροσκοπική χειρουργική και στη χειρουργική του ήπατος, και του παχέος εντέρου.

Είναι επισκέπτης καθηγητής χειρουργικής σε πανεπιστήμια της Ευρώπης (Βέρνη, Ελβετίας – Βερόνα, Ιταλίας, Bergen Νορβηγίας – Lund Σουηδίας) των ΗΠΑ (Mayo Clinic, Atlanta, Yale) και της Νότιας Αφρικής όπως και έχει προσκληθεί για διαλέξεις σε πολλά Πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένου και του Harvard των ΗΠΑ.

Είναι μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών. Σήμερα είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Πεπτικού.

Μέλος πολλών εκδοτικών επιτροπών (editorial boards) διεθνών περιοδικών και Associate Editor του Digestive Surgery.

Εχει εκδώσει δύο ξενόγλωσσα και 6 ελληνικά βιβλία.

Έχει δημοσιεύσει 121 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με συνολικό συντελεστή βαρύτητα (impact factor) 340 και βιβλιογραφικές αναφορές (citations) 3860. Τέλος ο κος Δερβένης έχει πολλές ελληνικές και διεθνείς βραβεύσεις και διακρίσεις μεταξύ των οποίων έχει αναγορευτεί για το έργο του ως κατ' επιλογή μέλος του Royal College of Surgeons of England.

Ο κ. Δερβένης σήμερα είναι συντονιστής διευθυντής του Α΄ Χειρουργικού Τμήματος του Κωνσταντοπουλείου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ