Δημοπρατείται αύριο στις ΗΠΑ μεγάλος αριθμός προσωπικών εγγράφων του Γιόζεφ Γκέμπελς - iefimerida.gr

Δημοπρατείται αύριο στις ΗΠΑ μεγάλος αριθμός προσωπικών εγγράφων του Γιόζεφ Γκέμπελς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μεγάλο μέρος του αρχείου προσωπικών εγγράφων του δεύτερου τη τάξει του Γερμανικού ναζιστικού καθεστώτος, επικεφαλής του Υπουργείου Προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκέμπελς, δημοπρατείται αύριο Πέμπτη στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ από τον οίκο Alexander Historical Auctions.

Ανάμεσα στα προς δημοπρασία έγγραφα της νεότητας του Γκέμπελς συγκαταλέγονται σχολικές εκθέσεις και εργασίες, ποιήματα και ερωτικές επιστολές, μέχρι και η διδακτορική διατριβή του πάνω στο γερμανικό ρομαντικό δράμα του 18ου αιώνα.

Ο δαιμόνιος πρώην μαρξιστής προπαγανδιστής, πατέρας του σύγχρονου μάρκετινγκ, αν και πολέμιος του καπιταλισμού, υπήρξε ένα από τα τελευταία μέλη του ενδότερου κύκλου της ναζιστικής ηγεσίας που παρέμεινε στο πλευρό του Χίτλερ μέχρι τέλους.

Μία μέρα μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ, σκότωσε τα παιδιά του κι έπειτα αυτός και η γυναίκα του αυτοκτόνησαν.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι η πώληση του εν λόγω υλικού θα αποφέρει περί τα 200.000 δολάρια.

Αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει την κριτική πολλών οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων, καθώς θεωρείται πως ένα τέτοιο υλικό θα έπρεπε να είναι ελεύθερα προσβάσιμο για ιστορική ανάλυση και μελέτη.

Επιπλέον, προσφάτως, ο ίδιος οίκος κέρδισε σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη δημοπράτηση των ημερολογίων του ναζιστή γιατρού Γιόζεφ Μένγκελε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ