«Κλείδωσε» το πακέτο των μέτρων στο Μαξίμου – Συμφώνησαν Σαμαράς-Στουρνάρας - iefimerida.gr

«Κλείδωσε» το πακέτο των μέτρων στο Μαξίμου – Συμφώνησαν Σαμαράς-Στουρνάρας

«Κλείδωσε» το πακέτο των μέτρων στο Μαξίμου – Συμφώνησαν Σαμαρας-Στουρνάρας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη αυτή «γέννησε» το πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 13,5 δισ. ευρώ.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στο σχέδιο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνεται σενάριο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το πακέτο των φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ αποτελείται κυρίως αλλά όχι μόνο από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμα εάν αυτά τα μέτρα θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο με τις περικοπές ή θα ενσωματωθούν στα υπό κατάρτιση νομοσχέδια.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν, πάντως, ότι πρόκειται για σειρά προτάσεων, οι οποίες θα πρέπει να εξειδικευθούν και να κοστολογηθούν ευθύς μόλις πάρουν τη τελική έγκριση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη Τετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη για τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου των 13,5 δισ. ευρώ, ενώ σειρά θα πάρουν οι επικεφαλής της Τρόικα, οι οποίοι περιμένουν στο... ακουστικό τους.

Από εκεί και πέρα, τις τελικές αποφάσεις θα πάρουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι στη σύσκεψη η οποία πιθανότατα θα γίνει τη Πέμπτη, δηλαδή μόλις ένα 24ωρο πριν από τη συνεδρίαση του EUROWORKING GROUP, όπου ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων θα παρουσιάσει το σχέδιο των 13,5 δισ. ευρώ, με στόχο να πάρει την έγκριση των υπολοίπων Ευρωπαίων για να συμπεριληφθεί το πακέτο στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ