Τσίπρας: Οι περικοπές στα εφάπαξ γίνονται για λογιστικούς λόγους - iefimerida.gr

Τσίπρας: Οι περικοπές στα εφάπαξ γίνονται για λογιστικούς λόγους

Τσίπρας: Για λογιστικούς λόγους γίνονται οι εξοντωτικές περικοπές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε πως οι προωθούμενες περικοπές γίνονται μόνο για να συμπληρωθεί λογιστικά το ποσό των 11,9 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους προέδρους 12 Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι προωθούμενες από την κυβέρνηση και την Τρόικα περικοπές των εφάπαξ αποζημιώσεων σε 2,5 εκατ. εργαζόμενους δεν γίνονται για να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των ασφαλιστικών οργανισμών που τους χορηγούν εφάπαξ, αλλά για να συμπληρωθεί λογιστικά το ποσό των 11,9 δισ. που απαιτούν οι πιστωτές της χώρας, στο πλαίσιο του νέου μνημονιακού πακέτου αντικοινωνικών μέτρων».

Για αυτό το λόγο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καλύψει τη ζημιά αυτών των ασφαλιστικών οργανισμών από το «κούρεμα» των αποθεματικών τους με το PSI και αφετέρου προχωρά στις εξοντωτικές περικοπές, χωρίς να έχουν προηγηθεί αναλογιστικές μελέτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ