Ασμουσεν: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Ασμουσεν: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ασμουσεν: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η ΕΚΤ, διατύπωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Γεργκ Ασμουσεν.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και η οποία θα δημοσιευτεί την Τετάρτη, ο Ασμουσεν τονίζει πως «μια αναδιάρθρωση σε βάρος της ΕΚΤ δεν είναι δυνατή», διευκρινίζοντας, παράλληλα, πως «η ενδεχόμενη ανάγκη για συμπληρωματική χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τα μέλη της ζώνης του ευρώ».

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια αναδιάρθρωση, διότι θα ήταν μια νομισματική χρηματοδότηση ενός κράτους, κάτι το οποίο απαγορεύεται από το καταστατικό της Κεντρικής Τράπεζας», εξήγησε ο Ασμουσεν.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γαλλικό Πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε μετά τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα περί πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο, όμως, διέψευσε νωρίς το απόγευμα το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του στην οποία ανέφερε πως «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ