Τσούκαλης: Ακάλυπτη, νομικά, η άρνηση Πεπόνη να δώσει τα στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής - iefimerida.gr

Τσούκαλης: Ακάλυπτη, νομικά, η άρνηση Πεπόνη να δώσει τα στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής

Τσούκαλης: Ακάλυπτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν καλύπτεται νομικά» η άρνηση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, να παράσχει στην επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, όλα τα στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση των πρώην και νυν βουλευτών που ελέγχει το ΣΔΟΕ, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η έρευνα της επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, με βάση τον ιδρυτικό της νόμο εξαιρείται των διατάξεων για το τραπεζικό, χρηματιστηριακό και φορολογικό απόρρητο.

«Ο νόμος προβλέπει πως ''τόσο η Επιτροπή, όσο και οι ορκωτοί ελεγκτές προβαίνουν σε κάθε πρόσφορη και απαραίτητη, για την επίτευξη του σκοπού του επανελέγχου, νόμιμη ενέργεια (...) Όποιος εμποδίζει, µε οποιονδήποτε τρόπο το ελεγκτικό έργο και ιδίως αρνείται την παροχή στοιχείων στην Επιτροπή τιμωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών''» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσούκαλης, τονίζει πως η Δημοκρατική Αριστερά, έχει ζητήσει ήδη να πέσει άπλετο φως στις έρευνες που κάνει το ΣΔΟΕ και αφορούν πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό, μάλιστα, έχει απευθυνθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καλώντας τον μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για να αποσαφηνιστεί, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες, ποια πρόσωπα αφορούν και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ