Τι συμβαίνει με το bug στο Facebook - Δείτε πώς να προστατεύσετε τα μηνύματά σας - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει με το bug στο Facebook - Δείτε πώς να προστατεύσετε τα μηνύματά σας

Τι λένε οι χρήστες του Facebook για το bug - Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τα μη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά πρόκειται για σφάλμα ή όχι; Κι αν ναι πώς μπορούμε να προστατευθούμε; Το ερώτημα βασανίζει ακόμα τους χρήστες του Facebook, η διεύθυνση του οποίου αρνείται κατηγορηματικά από το βράδυ της Δευτέρας, ότι δημοσιοποίησε τα ιδιωτικά μηνύματα των χρηστών του, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν να αμφιβάλλουν.

Η Le monde αναφέρει ότι πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου από τη Γαλλία (στην οποία οι χρήστες του facebook ανέρχονται στα 26.000.000 σύμφωνα με τη Nielsen), παραμένουν πεπεισμένοι ότι τα ιδιωτικά τους μηνύματα έγιναν ορατά από τους φίλους τους

Παραμένει λοιπόν το ερώτημα εάν η βάση δεδομένων του Facebook, η φύση ή η προβολή των μηνυμάτων έχει αλλάξει. Έκπληκτοι οι χρήστες που ήταν βέβαιοι ότι τα μηνύματά τους ήταν ιδιωτικά, ξαφνικά τα είδαν να εμφανίζονται στον τοίχο τους , ενώ οι εξηγήσεις του Facebook δεν ήταν και ιδιαίτερα καθησυχαστικές.

Πρόκειται για μια πραγματική δυσλειτουργία ή απλώς μια αδεξιότητα στους κανόνες διαχείρισης του προφίλ στο Facebook. Το γεγονός πάντως, ανησυχεί ιδιαίτερα τους χρήστες, όπως φαίνεται από τα μηνύματα που έστειλαν στην Le Monde

Παρακάτω θα βρείτε μια επιλογή από τις εκατοντάδες μαρτυρίες που έλαβε η Le Monde το βράδυ της Δευτέρας:

Μέλανι, 25:... «Χθες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ​​έλεγξα τοίχο μου και μερικών φίλων μου και όλα τα ιδιωτικά μηνύματα μας ήταν δημοσιευμένα. Δεν είναι φυσιολογικό για προσωπικά μηνύματα οποιουδήποτε είδους, να δημοσιεύονται. Πλέον έχω απενεργοποιήσει το λογαριασμό μου »

Γιασέρ: «Υπάρχει κι άλλη προοπτική στην σοβαρότητα της βλάβης: πρώτον, δεν είναι όλα τα μηνύματα που εμφανίζονται, μόνο μερικά, και, δεύτερον, εμφανίζονται στον τοίχο όταν γράφτηκαν ... δηλαδή, πριν από τέσσερα χρόνια. Άρα για να τα δει κάποιος φίλος σας θα πρέπει να πάει να τα ψάξει στο 2008. Η έκταση της ζημιάς είναι σχετική, ωστόσο, ελπίζω ότι το Facebook θα λύσει αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν! »

Πώς μπορούμε όμως εμείς να μείνουμε ανεπηρέαστοι από το bug και να λύσουμε ένα τέτοιο πρόβλημα αν τυχόν δημιουργηθεί;

Μια λύση προς το παρόν είναι να ψάξετε τα πάντα για το προφίλ κάθε έτος (χρησιμοποιώντας το δείκτη χρονολογίας δεξιά) για να δείτε τι έχει δημοσιοποιηθεί και τι όχι και στη συνέχεια να τα κάνετε «αόρατα» πατώντας το σήμα με τον αστερίσκο πάνω στη δημοσίευση.

Τι πραγματικά συνέβη με τα μηνύματα, προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η αξιοπιστία του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου έχει κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ