Ομπάμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν - iefimerida.gr

Ομπάμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν

Ομπάμα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι ΗΠΑ θα κάνουν αυτό που πρέπει για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα». Αυτά το μήνυμα θα περάσει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ο κ. Ομπάμα, θα απευθύνει έκκληση για ανάληψη διεθνούς δράσης προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση στη Συρία.

«Μην εξαπατάσθε: ένα Ιράν εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα δεν είναι μια πρόκληση που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Κάτι τέτοιο θα απειλούσε την ύπαρξη του Ισραήλ, την ασφάλεια των χωρών του Κόλπου και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας», θα υπογραμμίσει ο αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας συνασπισμός κρατών ζητεί εξηγήσεις από την ιρανική κυβέρνηση. Και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ θα πράξουν αυτό που οφείλουν για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», αναμένεται να διαμηνύσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Μπαράκ Ομπάμα.

Έξι εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο Ομπάμα θα μιλήσει επίσης για την αντιισλαμική ταινία η παραγωγή της οποίας έγινε στις ΗΠΑ και η προβολή της στο διαδίκτυο προκάλεσε αιματηρές διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο και το θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή σε επίθεση εναντίον του προξενείου στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Το μέλλον μας πρέπει να καθορίζεται από πρόσωπα όπως ο (πρεσβευτής που σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου) Κρις Στίβενς και όχι από τους δολοφόνους του. Η βία και η αδιαλλαξία δεν έχουν καμιά θέση στα Ηνωμένα Έθνη. Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για αυτούς που σκοτώνουν αθώους. Κανένα βίντεο δεν μπορεί να αιτιολογήσει την επίθεση σε μια πρεσβεία. Καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για να καεί ένα εστιατόριο στο Λίβανο, να καταστραφεί ένα σχολείο στην Τυνησία ή να σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή στο Πακιστάν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ