Σταϊκούρας: Το 50% του βασικού μισθού θα παίρνουν για αρχή όσοι βγαίνουν σε σύνταξη από το 2013 - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Το 50% του βασικού μισθού θα παίρνουν για αρχή όσοι βγαίνουν σε σύνταξη από το 2013

Σταϊκούρας: Το 50% του μισθού τους θα παίρνουν για αρχή όσοι βγουν στη σύνταξη α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των συντάξεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Οπως ανέφερε, από το 2013, όσοι βγαίνουν σε σύνταξη, θα λαμβάνουν ανά μήνα αναμονής έναντι της σύνταξής τους, το 50% του βασικού μισθού που έπαιρναν πριν αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία.

Ο κ. Σταϊκούρας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιώργου Κυρίτση, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι προωθούνται οι εξής βελτιώσεις στη διαδικασίας απονομής των συντάξεων:

1. Από την άλλη εβδομάδα, από αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή, τίθεται σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη «portal» με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας. Μέσω αυτού οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους. Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μειώνεται ως το τέλος του έτους περίπου σε επτά μήνες, ενώ για τα επόμενα έτη ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις.

2. Στη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται άμεσα αυτόν ή τον επόμενο μήνα θα ρυθμιστούν εκκρεμότητες της υπηρεσίας. Από τις αρχές του 2013 ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής έναντι της σύνταξής του το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία. Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης θα γίνεται τελική οριστική εκκαθάριση. Εξυπακούεται ότι με την εφαρμογή των ανωτέρω διασφαλίζεται η αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη τήρηση της σειράς στη διαδικασία της συνταξιοδότησης.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα της απογραφής των συνταξιούχων που ολοκληρώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ