Βιάγκρα: Το φάρμακο που σώζει τις... Ασιατικές τίγρεις - iefimerida.gr

Βιάγκρα: Το φάρμακο που σώζει τις... Ασιατικές τίγρεις

Βιάγκρα: Το φάρμακο που σώζει τις... Ασιατικές τίγρεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρωτότυπη «χρήση» του βιάγκρα με θετικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα βρήκαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι το βιάγκρα θα σταματήσει την λαθροθηρία τίγρεων που παρατηρείται ευρέως στην Ασία, καθιστώντας το είδος «απειλούμενο». Πώς όμως «προστατεύει» τις τίγρεις το βιάγκρα τελικά;

Μεγάλη μερίδα κόσμου, ιδίως σε πολιτισμούς όπου η ιατρική δεν έχει προχωρήσει πολύ, χρησιμοποιεί μέλη εξωτικών και απειλούμενων ζώων για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων. Μάλιτα σε ορισμένες περιοχές της Κίνας εδώ και χιλιετίες, οι «θεραπευτές» που εξασκούν την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, πιστεύουν ότι μπορούν να θεραπεύσουν την στυτική δυσλειτουργία με φάρμακο από πέος τίγρεως.

Tο αποτέλεσμα είναι,είδη όπως η Ασιατική τίγρη να απειλούνται θανάσιμα από αυτές τις πρακτικές. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν απομείνει μόλις 20 τίγρεις ζωντανές στην άγρια φύση της Κίνας. Ωστόσο, η ένταξη φαρμακευτικών προϊόντων, όπως το βιάγκρα, σε κοινωνίες που εξασκούν την παραδοσιακή ιατρική, ενδέχεται να βοηθήσει στη μείωση της σφαγής απειλούμενων ζώων.

Ο Γουίλιαμ φον Χίπελ, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο της Νότιας Νέας Ουαλίας, πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε την έρευνά του για την αποδοχή του βιάγκρα στην κινεζική αγορά και δήλωσε ότι: «Δεν έχουμε εξετάσει αυτή την ιδέα εμπειρικά, ωστόσο πιστεύουμε ότι τα ραγδαία και ορατά αποτελέσματα του βιάγκρα αυξάνουν τις πιθανότητες να το δοκιμάσουν άνθρωποι που κάτω από άλλες συνθήκες θα απέφευγαν τα δυτικά φάρμακα»

Σύμφωνα με τη μελέτη, πλέον οι μεσήλικες Κινέζοι έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τις παραδοσιακές θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία με το βιάγκρα, ωστόσο, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά φάρμακα από μέλη ζώων για άλλα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Τίγρεις σε Κρίση», εξαφανίζεται τουλάχιστον ένα υποείδος τίγρης κάθε δύο χρόνια. Στην Κίνα έχουν απομείνει μόνο 20 τίγρεις στην άγρια φύση και η ζήτηση καλύπτεται από την Ινδία, όπου ακμάζει η λαθροθηρία και εκεί σήμερα ζουν περίπου 1.200 τίγρεις, δηλαδή 50% λιγότερες συγκριτικά με τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ