Βενιζέλος: Τα μέτρα είναι επώδυνα - Κάνουμε τα πάντα για να είναι τα τελευταία

Τα νέα μέτρα που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση θα είναι επώδυνα, αλλά γίνονται προσπάθειες να είναι και τα τελευταία υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τονυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο.

«Είναι επώδυνα τα μέτρα, άλλα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι τα τελευταία και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι πράγματι τα τελευταία. Δίνουμε μεγάλο αγώνα για την οριστικοποίηση του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων, ώστε αυτά να μη λειτουργήσουν υφεσιακά και να είναι εσωτερικά δίκαια και ισορροπημένα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ατζέντα της συνάντησης Βενιζέλου ήταν οι επενδύσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων, η απλοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τα χωροταξικά.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος «και του στρατηγικού ελέγχου του Δημοσίου στα δίκτυα, τα οποία είναι κοινωνικό αγαθό» ενώ για τη ΔΕΗ είπε ότι θα πρέπει να αναβαθμιστεί η οικονομική και αναπτυξιακή της αξία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ