Τα ΜΑΤ διώχνουν διαδηλωτές μέσα από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Τα ΜΑΤ διώχνουν διαδηλωτές μέσα από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Τα ΜΑΤ διώχνουν διαδηλωτές μέσα από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη φορά κλήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αφού η διοίκηση του τμήματος τις κάλεσε, προκειμένου να απομακρύνουν μία ομάδα 20 περίπου νεαρών που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της διοίκησης, για να διαμαρτυρηθεί για την εκκένωση των εστιών Δέλτα.

Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες, αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στις εστίες Δέλτα του ΤΕΙ οι οποίες βρισκόταν υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα και απομάκρυναν τους θαμώνες.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για τη σημερινή διαμαρτυρία, αλλά η ομάδα των νεαρών διαλύθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στους χώρους του ιδρύματος και εντός του κτιρίου διοίκησης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος καθηγητών του ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκε στην διοίκηση του ΤΕΙ για την «απρόκλητη», όπως την χαρακτήρισε, είσοδο της αστυνομίας στο ίδρυμα, και καταγγέλλει το γεγονός σε ανακοίνωσή του υποστηρίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, που αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται σε πανεπιστημιακό χώρο, χωρίς να έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ