Καταδίκη της Ελλάδας για εξευτελιστική μεταχείριση λαθρομετανάστριας - iefimerida.gr

Καταδίκη της Ελλάδας για εξευτελιστική μεταχείριση λαθρομετανάστριας

Καταδίκη της Ελλάδας για εξευτελιστική μεταχείριση λαθρομετανάστριας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, εξαιτίας της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης των ελληνικών αρχών σε Γεωργιανή υπήκοο που μπήκε παράνομα στη χώρα.

Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της Ζανέ Μπγιλασβίλι ότι, κατά τη διάρκεια της σύλληψης και κράτησής της στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, μετά την παράνομη είσοδο της σε ελληνικό έδαφος, υποχρεώθηκε, ενόψει της απέλασής της στη Γεωργία, να διαβιώσει κάτω από απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες. Όπως ανέφερε, κρατήθηκε σε χώρους όπου ήταν στοιβαγμένοι δεκάδες άλλοι αλλοδαποί προς απέλαση, όπου υπήρχαν ψείρες και δεν υπήρχε πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Με την απόφασή του το Δικαστήριο, υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει 8.000 ευρώ στην ενάγουσα, για απλή ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ