Όχι πια κόκα, μόνο χρυσός! Η νέα πηγή κέρδους της κολομβιανής μαφίας - iefimerida.gr

Όχι πια κόκα, μόνο χρυσός! Η νέα πηγή κέρδους της κολομβιανής μαφίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κολομβιανή μαφία αλλάζει στάτους, καθώς η παράνομη εξόρυξη χρυσού, με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται, έρχεται να αντικαταστήσει την καλλιέργεια και παραγωγή κοκαΐνης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες για πλουτισμό.

Τη στροφή αυτή δικαιολογεί απόλυτα και η παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έχει διατηρήσει την τιμή του χρυσού σε υψηλά επίπεδα, ενώ ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η ζήτηση για κάθε είδους μέταλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo, στις επενδύσεις της κολομβιανής μαφίας συγκαταλέγονται και οι δωροδοκίες δημάρχων, πολιτικών, ακόμη και νόμιμων εταιρειών εξόρυξης, οι οποίες παράσχουν την τεχνογνωσία τους είτε ηθελημένα είτε με τη βία αν χρειαστεί.

Η παράνομη εξόρυξη είναι το νέο εμπόριο ναρκωτικών, διά του οποίου τόσο οι αριστερές ομάδες ανταρτών όσο και οι δεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις χρηματοδοτούν τον ένοπλο αγώνα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ