Νέος ιός, συγγενικός του φονικού SARS εντοπίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - iefimerida.gr

Νέος ιός, συγγενικός του φονικού SARS εντοπίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Νέος ιός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρούσμα ενός νέου ιού στην Βρετανία έχει αναστατώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο ιός αυτός, ο οποίος συγκαταλέγεται στη ίδια "οικογένεια" με τον ιό SARS, εντοπίστηκε σε έναν άντρα στη Βρετανία, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι ο 49χρονος άνδρας από το Κατάρ, διαγνώστηκε με ένα νέο ιό, που ανήκει στην κατηγορία Coronavirus και είναι συγγενικός με τον ιό SARS ((Severe Acute Respiratory Syndrome), ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στην Κίνα και προκάλεσε τον θάνατο 800 ατόμων παγκοσμίως.

Σε ανακοίνωση του ο WHO δήλωσε ότι ο ασθενής παρουσίασε οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 και 3 μέρες μετά εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Ντόχα του Κατάρ, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Βρετανίας.

Ο ΟΗΕ σε σχετική του ανακοίνωση, αναφέρεται στο νέο αυτό κρούσμα: «Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νέο ιό, το επιτελείο του WHO ερευνά ήδη πληροφορίες ώστε να προσδιορίσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ