Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών o φάκελος της υπόθεσης με τα ακίνητα του Ομίλου Καρούζου - iefimerida.gr

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών o φάκελος της υπόθεσης με τα ακίνητα του Ομίλου Καρούζου

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ο φάκελος της υπόθεσης Μεϊμαράκη-Βουλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου επέστρεψε ο φάκελος με τις καταγγελίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισ. ευρώ από αγοραπωλησίες ακινήτων του Ομίλου Καρούζου με εμπλοκή τριών κορυφαίων πολιτικών (Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Λιάπης).

Ο πρόεδρος της Βουλής, που συναντήθηκε χτες με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζήτησε την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης με τα ακίνητα του Ομίλου Καρούζου. Τις καταγγελίες κατά του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου, έκαναν το 2010 ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Λιβανός ενέπλεξε και τους κυρίους Λιάπη, Βουλγαράκη, και τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Στη συνέχεια η δικογραφία πήγε στο ΣΔΟΕ για διερεύνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μέχρι σήμερα έρευνα «δεν έχει ακουμπήσει στοιχεία επιβαρυντικά για τους τρείς πολιτικούς».

Μετά όμως από τις εξελίξεις αυτές η δικογραφία επιστρέφει στην κ. Παπανδρέου, η οποία άλλωστε ήταν αυτή που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ, ενώ εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά από το ΣΔΟΕ για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου αναμένεται εντός της βδομάδας να καλέσει ως μάρτυρες τους Λιβανό και Ζωγραφάκη προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για μαύρο πολιτικό χρήμα.

Μεϊμαράκης: Να χυθεί άπλετο φώς

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχ. Ζαφειρόπουλο, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε και ζήτησε την επίσπευση της έρευνας ώστε να μην είναι μετέωρη η σχετική φημολογία, αλλά ούτε και να μείνει κάποια σκιά στην υπόθεση.

O Εισαγγελέας συμφώνησε με το αίτημα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η έρευνα. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή υπάρχει σε όσα αναφέρονται στο επίμαχο δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ