Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αστικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αστικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες]

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα αστικά πάρκα στον κόσμο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mπορεί κάτι ανάλογο να μην ισχύει στην Ελλάδα, ωστόσο σε άλλες χώρες του κόσμου η απόλαυση του πρασίνου δεν είναι προνόμιο μόνο όσων ζουν στην ύπαιθρο, αλλά και όσων ζουν στις μεγαλουπόλεις. Τα 10 πιο γνωστά αστικά πάρκα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

1. Central Park, Νέα Υόρκη

Μπορεί μέχρι το 1840 να ήταν βαλτότοπος, ωστόσο σήμερα αποτελεί μια όαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης, δίπλα στους πανύψηλους ουρανοξύστες. Το εκτάσεων 8.043 στρέμματων επισκέπτονται 25 εκατ. άτομα το χρόνο.

2. Ηyde Park, Λονδίνο

Το Hyde Park, με έκταση 1.420 στρεμμάτων, ουσιαστικά συνιστά το μεγαλύτερο από τα οχτώ πάρκα βασιλικά πάρκα του Λονδίνου. Εντός του βρίσκεται και η φημισμένη Speakers' Corner, ένα σημείο ελευθερίας του δημόσιου λόγου, που συγκεντρώνει αγορητές, ρήτορες, προφήτες...

3.Jardin du Luxembourg, Παρίσι

Οι κήποι του Λουξεμβούργου βρίσκονται κοντά στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, και προσφέρει στους Παριζιάνους τη δυνατότητα να απολαύσουν τη βόλτα τους ανάμεσα στις καστανιές και να «ρομαντζάρουν» δίπλα στη λίμνη...

4. Park Güell, Βαρκελώνη

Το συγκεκριμένο πάρκο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, συνδυάζει το πράσινο με την... αρχιτεκτονική, καθώς εντός του εκτείθενται μερικά από τα μοναδικά αριστουργήματα του ιδιοφυούς Αντόνι Γκαουντί. Εκτός από αυτά προσφέρει πανοραμική θέα της Βαρκελώνης

5. Tiergarten Park, Βερολίνο

Μπορεί μέχρι τον 18ο αιώνα να ήταν μέρος για κηνύγι, ωστόσο σήμερα το εκτάσεων 2.104 στρεμμάτων, δάσος στην καρδιά του Βερολίνου, συνιστά ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τη χαλάρωση των κατοίκων της πόλης.

6. Ueno Park, Τόκιο

Το πάρκο στην καρδιά της ιαπωνικής πρωτεύοσας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έναν ζωολογικό κήπο, το Εθνικό Μουσείο Επιστημών, το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο και το Μουσείο Δυτικής Τέχνης...

7. Golden Gate Park, Σαν Φρανσίσκο

Το συγκεκριμένο πάρκο που εκτείνεται σε 4.046 στρέμματα, υποδέχεται ετησίωνς περισσότερους από 13 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. Εκτός από το θερμοκήπιο λουλουδιών, περιλαμβάνει, επίσης, το μνημείο για το AIDS, το μουσείο De Young.

8. Beihai Park, Πεκίνο

Το συγκεκριμένο πάρκο, γνωστό και ως η τοποθεσία των Χειμερινών Ανακτόρων, εκτείνεται γύρω από την 300 στρεμμάτων λίμνη. Πριν το 1925, το πάρκο ήταν ιδιωτικός χώρος για τον αυτοκράτορα, ενώ πλέον είναι ανοιχτό και για το κοινό.

9. Ibirapuera Park, Σάο Πάολο

Το συγκεκριμένο πάρκο σχεδιάστηκε το 1953 από τον αρχιτέκτονα Οσκαρ Νάιμαγιερ, μαζί με τον διακοσμητή εξωτερικών χώρων, Ρομπέτρο Μπουρλ Μαρξ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΑΜ), καθώς και ένα συνεδριακό κέντρο και ένα πλανητάριο.

10. Vondelpark, Άμστερνταμ

Το 470 στρεμμάτων πάρκο, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Λεντσπλέιν και της πλατείας των μουσείων άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1865 και αρχικά ονομάστηκε «Nieuwe park», ενώ λιγο αργότερα μετονομάστηκε σε «Vondelpark», προς τιμήν του συγγραφέα Joost van den Vondel.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ