Μίκης Θεοδωράκης: Άξιον Εστι απόψε στο Ηρώδειο - iefimerida.gr

Μίκης Θεοδωράκης: Άξιον Εστι απόψε στο Ηρώδειο

Μίκης Θεοδωράκης: Άξιον Εστι απόψε στο Ηρώδειο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της χρονιάς θα φιλοξενήσει απόψε το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα αντηχήσει απόψε στο Ηρώδειο με τις συνθέσεις «Stabat Mater» και «Song of Ascent» του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ

Έργα με θρησκευτική και πνευματική βαρύτητα θα παρουσιαστούν από δύο χώρες και δύο διαφορετικούς πολιτισμούς που θα εκπροσωπήσουν δυο παγκοσμίως διακεκριμένοι καλλιτέχνες.

Το «Άξιον Εστί» αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας και ενδεικτικό τμήμα της ποίησης και της τέχνης της χώρας, ενώ καλύπτει όλη την ιστορία του ελληνικού έθνους.

Χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: «Η Γένεσις», «Τα Πάθη», «Δοξαστικόν», ενώ στην εσωτερική δομή του υπάρχουν επίσης τρία στοιχεία - η αφήγηση, ο ύμνος και η χορωδία. Ο Αφηγητής διαβάζει το πεζό κείμενο, ο Ψάλτης στους ύμνους και ο Λαϊκός στα χορωδιακά τμήματα.

Σολίστ: Μάριος Φραγκούλης (Λαϊκός τραγουδιστής),
Δημήτρης Καβράκος (Ψάλτης).
Σταύρος Ζαλμάς (Αφηγητής)

Συμμετέχουν:

  • Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
  • Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών, Mαέστρος: Σταύρος Μπερής
  • Μικτή Χορωδία ΔΕΗ, Mαέστρος: Κωστής Κωνσταντάρας
  • Χορωδία «Αmbitus» του Λεοντείου Λυκείου, Mαέστρος: Κατερίνα Βασιλικού
  • Σολίστ παραδοσιακών οργάνων
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ