Αποχώρησε από το κόμμα των Πρασίνων ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ - iefimerida.gr

Αποχώρησε από το κόμμα των Πρασίνων ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ

Αποχώρησε από το κόμμα των Πρασίνων ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του από το Κόμμα των Πρασίνων υπέβαλε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του κόμματος να αντιταχθεί στην επικύρωση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Πειθαρχίας της ΕΕ.

Η παραίτησή του απειλεί να στερήσει από το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Οικολόγων μια από τις σημαντικές προσωπικότητές του και να προκαλέσει εντάσεις ανάμεσα στα μέλη των Γάλλων Πρασίνων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ολάντ και έχουν δύο υπουργικές θέσεις.

Οι Γάλλοι Πράσινοι ψήφισαν το Σάββατο ομόφωνα κατά του συμφώνου, εκτιμώντας πως δεν παρέχει μακροπρόθεσμες λύσεις στην ευρωπαϊκή κρίση και δεν βοηθά στην προώθηση φιλικών στο περιβάλλον πολιτικών.

«Το χθεσινό ομοσπονδιακό συμβούλιο των Πρασίνων ήταν δραματικό. Δραματικά αξιολύπητο», δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele. «Αποφάσισα να αναστείλω τη συμμετοχή μου στο κίνημα. Γνωρίζω βαθιά μέσα μου πως τα πράγματα έχουν τελειώσει ανάμεσα σε μένα και στο κόμμα», κατέληξε.

Η Γαλλία αναμένεται να επικυρώσει στις αρχές του επόμενου μήνα το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ