Επεισόδια από τους μουσουλμάνους στην Ομόνοια - iefimerida.gr

Επεισόδια από τους μουσουλμάνους στην Ομόνοια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Ομόνοια, όπου μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βλάσφημης ταινίας που σατιρίζει τον προφήτη Μωάμεθ.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά των 600 περίπου συγκεντρωμένων οι οποίοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει με κλούβα τη συμβολή της οδού Σταδίου με την οδό Αιόλου προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών πέραν της πλατείας Ομονοίας.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 17:00, με αλλοδαπούς να σπάνε μάρμαρα στα πεζοδρόμια τα οποία πετούσαν στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με ρίψη χημικών στην Σταδίου και την Αθηνάς ενώ στους δρόμους βγήκε και το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» της αστυνομίας.

Τα πνεύματα προς στιγμήν ηρέμησαν όταν οι μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν επί της πλατείας, ωστόσο μετά το τέλος προσευχής τα πνεύματα οξύνθηκαν ξανά με τους αστυνομικούς να απωθούν τους διαδηλωτές στην Πειραιώς, κάνοντας χρήση χημικών.

Στο πέρασμά τους από τους δρόμους της Ομόνοιας, οι μουσουλμάνοι χωρίστηκαν σε ομάδες και προξένησαν καταστροφές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι δρόμοι παραδόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 18:30.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ