Ο διάσημος συναυλιακός χώρος CBGB γίνεται ταινία - iefimerida.gr

Ο διάσημος συναυλιακός χώρος CBGB γίνεται ταινία

Ο διάσημος συναυλιακός χώρος CBGB γίνεται ταινία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ταινία αφιερωμένη στον διασημότερο συναυλιακό χώρο της Νέας Υόρκης, υπολογίζεται να βγει στις αίθουσες το 2013. Θα είναι ουσιαστικά ένα είδος ντοκιμαντέρ για το το CBGB, που άνοιξε πριν 40 χρόνια και έκλεισε τον κύκλο του το 2006 μένοντας στην ιστορία ως ο χώρος που γεννήθηκε το αμερικάνικο πανκ και New Wave.

Στο CBGB έκαναν τα πρώτα τους βήματα μερικά από τα διασημότερα συγκροτήματα της πανκ και new wave αμερικάνικης μουσικής κουλτούρας όπως οι Ramones, η Blondie, ο Iggy Pop, το Patti Smith group, οι Talking Heads και οι Television.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Τζόντι Σέιβιν και σκηνοθετεί ο Ράνταλ Μάρσαλ και για το σκηνικό χρησιμοποιούνται αυθεντικά τμήματα του CBGB που είχαν φυλαχτεί, όπως η μπάρα του μπαρ, ο τηλεφωνικός θάλαμος, ακόμη και τα γκράφιτι από τις τουαλέτες, ενώ οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν μοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τα πραγματικά πρόσωπα που πέρασαν απο κει.

Έτσι ο Άλαν Ρίκμαν παίζει τον δημιουργό του κλαμπ Χίλι Κρίσταλ, ο Τζάρετ Κάρτερ τον Ντέιβιντ Μπερν, η Μαλίν Άκερμαν την Ντέμπι Χάρι και ο Τέιλορ Χόκινς από τους Foo Fighters τον Ίγκι Ποπ. Στο φιλμ θα ακούγονται τουλάχιστον 40 τραγούδια ορόσημο της εποχής που μεσουρανούσε το CBGB και ο προϋπολογισμός της ταινίας φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ