Η Γιόκο Ονο απένειμε το βραβείο ειρήνης «Λένον Ονο» στις φυλακισμένες Pussy Riot - iefimerida.gr

Η Γιόκο Ονο απένειμε το βραβείο ειρήνης «Λένον Ονο» στις φυλακισμένες Pussy Riot

Η Γιόκο Ονο απένειμε το βραβείο ειρήνης «Λένον Ονον» στις φυλακισμένες Pussy Rio
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To βραβείο ειρήνης «Λένον Ονο» απένειμε η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Ονο, στα τρία νεαρά μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, που βρίσκονται στη φυλακή, επειδή εκτέλεσαν σε μια εκκλησία ένα τραγούδι – προσευχή κατά του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Γιόκο Ονο, παρέδωσε το βραβείο στον Πιοτρ Βερζίλοφ, σύζυγο της Ναντέζντα Ταλακανίκοβα, μιας από τις φυλακισμένες τραγουδίστριες.

«Οι Pussy Riot πιστεύουν ακράδαντα στην ελευθερία της έκφρασης. Θέλω να εργαστώ για την άμεση απελευθέρωσή τους», τόνισε η χήρα του Τζον Λένον.

Ο σύζυγος της Ναντέζντα Ταλακανίκοβα, ταξίδεψε ως τη Νέα Υόρκη, παρέα με τον 4χρονο γιο του που έχει αποκτήσει με την τραγουδίστρια, προκειμένου να παραλάβουν τη διάκριση.

«Είναι μια απέραντη τιμή να παραλαμβάνω το βραβείο από τα χέρια της Γιόκο Όνο και να βλέπω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βγαίνουν και να υψώνουν τη φωνή τους θέλοντας να αποδείξουν την υποστήριξή τους στις Pussy Riot», είπε ο Βερζίλοφ παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Το βραβείο «Λένον Ονο» για την ειρήνη θεσμοθετήθηκε το 2002 από την Γιόκο Ονο στη μνήμη του πρώην μέλους των Beatles και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε πρόσωπα που προωθούν την ειρήνη σε όλον τον κόσμο.

Παρούσα στην απονομή ήταν και η διευθύντρια του αμερικανικού κλάδου της Διεθνούς Αμνηστίας, Σουζάν Νόσελ, η οποία πρόσθεσε: «Η Μαρία, η Κάτια και η Νάντια θεωρούνται από τη Διεθνή Αμνηστία κρατούμενες συνείδησης. Είμαστε υπερήφανοι που αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους. Ομως δεν έχουμε τελειώσει. Ο στόχος μας δεν θα έχει επιτευχθεί όσο εκείνες δεν αποφυλακίζονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ