Στρος Καν: Η Γερμανία να χαρίσει στο Νότο τα κέρδη της από τα επιτόκια δανεισμού - iefimerida.gr

Στρος Καν: Η Γερμανία να χαρίσει στο Νότο τα κέρδη της από τα επιτόκια δανεισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια... τολμηρή πρόταση αλληλεγγύης από τη Γερμανία και τη Γαλλία προς το Νότο έκανε ο Ντομινίκ Στρος Καν από το Φόρουμ Ευρωπαικής Στρατηγικής της Γιάλτας.

«Tο αντικειμενικό πρόβλημα εντοπίζεται στη χαοτική διαφορά ανάμεσα στα ομόλογα των οικονομικά ισχυρών χωρών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας και των οικονομικά αδύναμων κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Ή, πολύ πρόσφατα, της Ισπανίας και ενδεχομένως της Ιταλίας», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

«Αφού η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί τη θέσπιση και κυκλοφορία ευρωομολόγου, που θα αποτελούσε την πλέον αποτελεσματική και απάντηση στην κρίση, θα πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος της διαφοράς των ομολόγων, υπέρ των αδύναμων κρατών. Κάτι που θα πρέπει να πράξει και η Γαλλία» ανέφερε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

«Αυτό θα ήταν η απόδειξη μιας πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης Βορρά και Νότου, κάτι που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε ο κ. Στρος Καν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ