«Βομβα» Reuters: Mετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα - iefimerida.gr

«Βομβα» Reuters: Mετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα

Reuters: «Mετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αποκάλυψη-βομβα για την Ελληνική οικονομια κάνει το πρακτορείο Reuters υποστηρίζοντας ότι η έκθεση που θα συνταχθεί από την Τρόικα ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο πηγές της Τρόικα ανέφεραν πριν από λίγο ότι «το άρθρο του REUTERS δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα», διαψεύδοντας κατηγορηματικά το σχετικό δημοσίευμα.

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μιλώντας ανωνύμως υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές. Με λίγα λόγια προεξοφλούν αρνητική έκθεση που θα μπορούσε να έχει δραματικές επιπτώσεις παγκοσμιως.

Αρχικώς, οι πιστωτές της Ελλάδας είχαν προγραμματίσει να συντάξουν και να κοινοποιήσουν την έκθεση με τα συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον Οκτώβριο, ενδεχομένως και πριν την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης η οποία θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου. Αν όμως, οι πληροφορίες του πρακτορείου επιβεβαιωθούν τότε τα δεδομένα για την Ελλάδα αλλάζουν δραματικά καθώς πάει πίσω όλο το πακέτο που θα φέρει την δόση των 31,5 δισ. ευρώ με τις ανάλογες συνέπειες για την οικονομία.

Το δημοσίευμα του Reuters διέψευσε και ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάϊμον Ο' Κόνορ, χαρακτηρίζοντάς το «παντελώς ανυπόστατο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ