Η Τρόικα συναντήθηκε με Στουρνάρα και φεύγει για Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Η Τρόικα συναντήθηκε με Στουρνάρα και φεύγει για Βρυξέλλες

Η Τρόικα συναντήθηκε με Στουρνάρα και φεύγει για Βρυξέλλες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τις 18:30 τελείωσε η σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικα που στόχο είχε να κλείσει μέχρι την Κυριακή σχεδόν το σύνολο από το πακέτο των μέτρων που ζητούν οι δανειστές μας.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών η προσπάθεια είναι μέχρι μεθαύριο να έχει οριστικοποιηθεί το 95% των μέτρων ενώ για τα υπόλοιπα θα συνεχιστεί η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα καθώς οι κύριοι Τόμσεν. Μαζούχ και Μορς επιστρέφουν στις Βρυξέλλες.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην Αθήνα ωστόσο ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν Σαιμον Ο'Κονορ δήλωσε ότι η αποχώρηση των επικεφαλής της Τρόικα δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα σε μία εβδομάδα διευκρινίζοντας πώς η έκθεση αξιολόγησης αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο και πάντως πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup προκειμένου να επικυρωθεί η τελική συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν είπε πώς θα παραμείνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα καθώς η «φυσική παρουσία των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές. Ο κ. Ο Κόνορ υποστήριξε χαρακτηριστικά πώς η αποχώρηση της Τρόικα «αποφασίστηκε από καιρό. Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα».

Μάλιστα έκανε λόγο για «δραματοποίηση» του γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης και δήλωσε πώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι συζητήσεις ανάμεσα στην Τρόικα και τις ελληνικές αρχές, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, υπήρξαν εντατικές και παραγωγικές, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και αναμένεται να συνεχιστούν σύντομα στην Αθήνα.

Υπενθύμισε ακόμα ότι στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής, η Τρόικα έχει επισκεφθεί την Αθήνα τρεις φορές.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της Τρόικα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπή περιορίστηκε να πει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο, παρέπεμψε στη δήλωση Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ