Στεφανάκος: Ο Ρουπακιώτης μού είναι συμπαθής - iefimerida.gr

Στεφανάκος: Ο Ρουπακιώτης μού είναι συμπαθής

Στεφανάκος: Ο Ρουπακιώτης μου είναι συμπαθής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Στεφανάκος μίλησε από τις φυλακές για τις καθημερινές δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος του είναι συμπαθής.

Ο γνωστός ποινικός αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, ενώ τόνισε πως η πολιτεία είναι απούσα. Σε συνέντευξη που έδωσε στη Νάντια Αλεξίου και δημοσίευσε ο enikos.gr τόνισε πως οι συνθήκες στις φυλακές είναι απερίγραπτες. Μάλιστα επεσήμανε πως δεν υπάρχει ούτε καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη «όταν οι κρατούμενοι αρρωσταίνουν ο γιατρός παίζει, ενώ όταν μας πηγαίνουν στα νοσοκομεία, οι δημόσιοι γιατροί μας φέρονται σαν να είμαστε σκυλιά».

Αναφερόμενος στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Βασίλης Στεφανάκος είπε πως του είναι συμπαθής και πως πιστεύει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Ωστόσο ανέφερε πως όταν ο νέος υπουργός σχεδίαζε να επισκεφθεί τους κρατούμενους, στις φυλακές αναρτήθηκαν ανακοινώσεις πως οι φυλακισμένοι έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για μεταφορά στις αγροτικές. Ωστόσο όπως είπε αμέσως μετά την υπουργική επίσκεψη και παρά το γεγονός πως είχαν κατατεθεί πολλές αιτήσεις, οι αγροτικές φυλακές παρέμειναν άδειες.

Επιπλέον κατηγόρησε τον κ.Ρουπακιώτη πως για λόγους παραδειγματισμού έκοψε τις άδεις στους κρατούμενους, επειδή «ο Μακρυγιάννης έφυγε και δεν επέστρεψε»

Τέλος ανέφερε πως τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει δει ποτέ εγκληματολόγο ή κοινωνικό λειτουργό στις φυλακές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ