Στρατηγική συμφωνία της Παπαπολίτης & Παπαπολίτης με την Reed Smith LLP - iefimerida.gr

Στρατηγική συμφωνία της Παπαπολίτης & Παπαπολίτης με την Reed Smith LLP

Στρατηγική συμφωνία της Παπαπολίτης & Παπαπολίτης με την Reed Smith LLP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας με την αμερικανική διεθνή δικηγορική εταιρεία Reed Smith LLP, μια από τις 15 μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες του κόσμου, υπέγραψε η δικηγορική εταιρεία Παπαπολίτης & Παπαπολίτης, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές δικηγορικές εταιρείες.

Η στρατηγική συμμαχία των δύο εταιρειών έχει ως στόχο την παροχή νομικών υπηρεσιών από κοινού από τις δύο εταιρείες σε διεθνείς και ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα συνεχίζονται και ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις ολοένα και εμφανίζουν μεγαλύτερη ανάγκη για εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες. Πρόκειται για πρώτη φορά που μία ελληνική δικηγορική εταιρεία συνάπτει μία συμφωνία τέτοιου είδους με διεθνή εταιρεία.

Μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας της Reed Smith LLP, η οποία διαθέτει 23 γραφεία σε Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, οι δύο εταιρείες μπορούν πλέον να παρέχουν και στην Ελλάδα διεθνείς νομικές υπηρεσίες, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για πολυεθνικές εταιρείες που αποκτούν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία, αλλά και για ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό.

«Έχουμε δουλέψει στενά με τη Reed Smith σε σημαντικό αριθμό διεθνών εταιρικών και χρηματοοικονομικών υποθέσεων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αυτή η σχέση πλέον λαμβάνει συγκεκριμένη μορφή και προσδοκούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς όφελος των πελατών και των δύο εταιρειών», ανέφερε ο κ. Γιάννης Παπαπολίτης, Managing Partner της Papapolitis & Papapolitis.

Από την πλευρά του ο John Reece, Managing Partner του ελληνικού γραφείου της Reed Smith, τονίζει: «Η συμμαχία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ακόμα πιο ισχυρής πλατφόρμας στην ελληνική αγορά και τη δυνατότητα χειρισμού μεγαλύτερων και πιο σύνθετων projects, εξυπηρετώντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας. Η στρατηγική αυτή συμμαχία θα δώσει τη δυνατότητα και στις δύο εταιρείες να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά από μία πετυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών τα τελευταία χρόνια με παροχή νομικών υπηρεσιών από κοινού σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε θέματα όπως εξαγορές και συγχωνεύσεις, χρηματιστηριακές και τραπεζικές συναλλαγές, διεθνείς επενδύσεις και συναλλαγές στο χώρο της ναυτιλίας.

Η Reed Smith LLP απασχολεί 1.700 δικηγόρους και παρέχει υπηρεσίες σε 13 από τις 15 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, 8 από τις 15 μεγαλύτερες πετρελαϊκές και ενεργειακές εταιρείες του κόσμου, τις 3 μεγαλύτερες εταιρείες διανομής φαρμακευτικών προϊόντων του κόσμου, καθώς και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με πολυετή παράδοση στο χώρο της ναυτιλίας και εκπροσωπώντας μερικές από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες, η Reed Smith LLP είναι η μόνη αμερικανική διεθνής δικηγορική εταιρεία με γραφείο στην Ελλάδα.

Η Παπαπολίτης & Παπαπολίτης παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον εταιρικό, τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, στους τομείς των συγχωνεύσεων και εξαγορών, καθώς και στους τομείς ενέργειας και real estate κατέχει μια ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. H εταιρεία βραβεύεται συστηματικά και συστήνεται από τους κορυφαίους διεθνείς νομικούς οδηγούς. Από την ίδρυσή της το 1898, η εταιρεία πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις στον νομικό τομέα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ