Ο Στουρνάρας ενημέρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη συνάντηση που αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης και η οποία διήρκεσε μία ώρα, περίπου, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, και τον υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την Tρόικα.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και πήραν αναλυτική ενημέρωση για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε μέσα από το νέο πρόγραμμα.

Μετά τη συνάντηση το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συνάντηση με τον Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής και της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπεύθυνο της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου στον τομέα της Οικονομίας, είχε σήμερα 21/09/2012 ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και πήραν αναλυτική ενημέρωση για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε μέσα από το νέο πρόγραμμα».

«Οι φορολογικοί πειραματισμοί της κυβέρνησης οδηγούν σε πλήρη απόγνωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα φορολογικά θέματα και ειδικά αυτά που αφορούν στο σχεδιασμό για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής συνιστούν μια επανάληψη «της πολιτικής που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και καταδικάστηκε, αφού οδήγησε τους πολίτες σε φορολογική ασφυξία και τα φορολογικά έσοδα σε κατάρρευση».

Οπως τονίζουν, και με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής «κάθε νέος κεφαλικός φόρος θα εξαντλήσει και τις τελευταίες φορολογικές αντοχές του πολίτη, ενώ η κατάργηση του αφορολογήτου, η μείωση των φορολογικών κλιμακίων, η επιβολή κεφαλικού φόρου στα μισθώματα κλπ, θα επιβαρύνει υπέρμετρα κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οδηγώντας τα σε πλήρη απόγνωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ